Мечтая само и единствено за здраве. Това сподели първият български

...
Мечтая само и единствено за здраве. Това сподели първият български
Коментари Харесай

Първият български космонавт вече на 83 г.: Всъщност се чувствам като на 40 г., не съм толкова стар

" Мечтая единствено и само за здраве. " Това показа първият български космонавт Георги Иванов точно на 83-ия си рожден ден.

" Десетки хора ми звъняха да ме поздравят за празника. Всъщност се усещам като на 40 година, не съм толкоз остарял ", майтапи се Иванов. По думите му е отпразнувал своя рожден ден в компанията на най-близките си родственици.

" Събрахме се в стеснен фамилен кръг с внуците и правнуците, които бяха доста щастливи около мен. Радва ме да виждам усмивките им, които ме зареждат в допълнение. Бъдещето е в младежите, по тази причина си поисквам единствено да съм жив и здрав, с цел да мога да им се веселя дълго време ", споделя космонавтът.

Преди шест години Георги Иванов получи инсулт и тежка аритмия, само че с помощта на експертите във ВМА в София бе избавен и изцяло се възвърне.

" Днес се стремя да пребивавам здравословно и без стрес в къщата си в Банкя. Всеки ден си върша разходки измежду природата. Обичам да сея домати и лук, имам си лехички ", смее се космонавтът, написа " България Днес ".

Според Георги Иванов скоро няма да имаме негов правоприемник космонавт, въпреки най-голямата му фантазия да е точно такава.

" Осъзнавам, че това е невероятно. Изпращането на авиатор в Космоса е необикновено скъпо, излиза най-малко 50 милиона $. България през днешния ден не разполага с тези средства ", заключи със страдание Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР