Мечтата ми е да имаме най-дългата пешеходна зона в Европа

...
Мечтата ми е да имаме най-дългата пешеходна зона в Европа
Коментари Харесай

Васил Терзиев иска гигантска пешеходна зона - от Централна гара чак до НДК

Мечтата ми е да имаме най-дългата пешеходна зона в Европа - от Централна гара, през бул. " Мария Луиза ", " Витошка "  до НДК - за пешеходци, колелета и тротинетки. Това признава претендентът на ПП-ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев в интервю за " Дойче Веле ". 

Той счита, че в центъра на града пешеходни зони би трябвало да има на още повече, в случай че анализът на трафика го разрешава. Терзиев споделя още, че неговата визия за площада към храм-паметника " Александър Невски " е, че след ремонта той би трябвало оптимално да се освободи от коли.

" Да има повече въздух и място за пешеходци, колоездачи и различен превоз. Една от главните ни тематики е здравето. Какво би трябвало да създадем, с цел да може оптимално доста хора да водят деен и здравословен метод на живот. Да слязат от колите, само че не по насила, а по избор, тъй като градският превоз е по-бърз, има повече трасета за различно напредване, колелета, тротинетки ", разяснява Терзиев.

По тематиката по какъв начин да бъде прекъсната практиката на " ремонтите на ремонта " в София претендентът за кмет на опозицията споделя, че плановете би трябвало да вършат по-добре и изпълнителите би трябвало да понасят по-сериозни санкции за зле свършената работа.

" Всичко стартира с процеса на възлагане. В момента планиране и осъществяване се смесват в едно - т.е., целият развой за подобен вид активност не е най-благоприятен. Бихме трансформирали процеса, тъй че да има доста огромно разделяне сред проектантската работа, обществените разисквания, публичната поръчка, осъществяването. Не може един реализатор да има задание от три реда. Един от другите проблеми е несъразмерността на санкциите. Когато един план е за няколко милиона, а санкциите са десетки хиляди, нямаш огромен тласък да изпълниш нещата както би трябвало. Особено като няма и черни описи, вкарването в които те прави нежелателен сътрудник на общината ", дава отговор Терзиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР