Мечката Ива, прекарала голяма част от живота си в малко

...
Мечката Ива, прекарала голяма част от живота си в малко
Коментари Харесай

Новият обитател на мечия парк в Белица се казва Ива

Мечката Ива , прекарала огромна част от живота си в малко помещение в двора на притежателя си в Скопие, беше освободена и пусната в Парка за мечки в Белица на 20 септември след трансфер от Скопие с помощта на фондация " Четири лапи ".

Мисията по нейното избавяне и трансфер се реализира с помощта на българските, гръцките и македонските управляващи.

Ива има забавна история. Като напълно малко мече, тя е открита изоставена и осиротяла и предадена на частен притежател и от този момент живее в неговото имение в Скопие. Няма опция да бъде рехабилитирана и върната назад в дивата природа, а в Северна Македония няма подобаващ подслон или леговище , където тя би могла да бъде отгледана и настанена. До есента на 2017 година тя е отглеждана в същото имение дружно с мечката Теди, само че Теди е предаден на зоопарка в Щип, а Ива остава напълно сама. Условията, в които мечката Ива е отглеждана, са били извънредно несъответствуващи, а и рискови, защото и е можело да избяга от заграждението - структурата не е била задоволително постоянна и безвредна за развъждане на стара мечка.

За Ива в този момент предстоят ветеринарни прегледи, наложителен 30-дневен карантинен интервал, по тази причина е и настанена в настрана от останалите мечки заграждение. И защото наближава зимата, през която мечката ще заспи зимен сън, тя няма да може да бъде събрана с възможните си бъдещи приятели - Теди и Рику. Срещата на Ива със остарелия ѝ сателит Теди ще бъде напролет на 2023.

Със спасяването на Ива фондация " Четири лапи " цели освен да усъвършенства доста живота на мечката, само че и да продължи напъните си за преустановяване на жестокото нелегално пленяване на кафяви мечки в Северна Македония в границите на самодейността #saddestbears Southeast Europe.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР