МБАЛ - Асеновград вече разполага със сертифицирана лаборатория за извършване

...
МБАЛ - Асеновград вече разполага със сертифицирана лаборатория за извършване
Коментари Харесай

МБАЛ - Асеновград вече има сертифицирана лаборатория за PCR тестове

МБАЛ - Асеновград към този момент разполага със сертифицирана лаборатория за осъществяване на PCR проби за определяне на ковид. Медицинският пункт е лицензиран със заповед на министъра на опазването на здравето професор лекар Костадин Ангелов.

Така, асеновградската общинска болница се подрежда до лечебните заведения, които имат право публично да организират високоспециализирано медико-диагностично проучване " Полимеразна верижна реакция за доказване на Коронавирус 19 ".

Резултатите от проучванията, осъществени в лабораторията на МБАЛ - Асеновград, ще се преглеждат и подписват от доктор, според министерската заповед. Лечебното заведение се ангажира да записва случаите на позитивен резултат по условията на Министерство на здравеопазването. Преди да започва действието на новото здравно звено, управлението на МБАЛ - Асеновград, в лицето на шефа лекар Иван Червенков, бе длъжен да изпрати пет позитивни и 10 негативни за COVID-19 проби РНК за удостоверение в Националната референтна лаборатория " Грип и ОРЗ " на НЦЗПБ.

Към момента към този момент публично са регистрирани в Националната осведомителна система първите резултати от направени PCR проби. Досега асеновградската болница е похарчила към 27 000 лв. във външни лаборатории за проучване на личен състав и пациенти. Общо са направени към 250 теста с PCR.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР