Майсторите на уличното антиизкуство отново са в стихията си, видя

...
Майсторите на уличното антиизкуство отново са в стихията си, видя
Коментари Харесай

Драскачите отново нашариха Сахат тепе

Майсторите на уличното антиизкуство още веднъж са в стихията си, видя екипът на " Марица " през вчерашния ден. Драскачите са нашарили скалите на Сахат тепе, макар че единствено преди два месеца служащите от " Чистота " заличиха графитите с доста труд. Сега съвсем няма канара, върху която да не са се упражнили нескопосаните бояджии. Със спрей са нацапани даже и дърветата, около които са минавали вандалите. Нецензурни надписи скапват настроението на хората, които се разхождат до върха на хълма. Пловдивчани са възмутени, че сами загрозяваме неповторимите хълмове, оповестени за естествени забележителности.

Засега нито един от безсъвестните драскачи не е хванат. Те вилнеят нормално вечер, когато кракът на общинските охранители и полицията въобще не стъпва на тепетата.

Голяма бяла ограда на ул. " Стръмна " в Стария град също е употребена за платно на самоуки създатели на нескопосани графити. Още при започване на креативната алея в резервата са изписани любовни послания, обиди, футболни пристрастия, рисунки. Потърсен от наш кореспондент, шефът на Оперативна програма " Чистота " Иван Стоянов даде обещание, че в рамките дневно стената ще бъде почистена. Сигнали за нашарени фасади се подават на телефон 032/ 675-817, а реакцията на общинското дружество е в границите на същия ден, изясни Стоянов.

Всяка година се харчат пари от градския бюджет за разчистване на публични здания, подлези и надлези от графити. Навремето във всички региони на града бяха инсталирани стени, върху които всеки, който желае да рисува навън, можеше да се упражнява.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР