Майкъл Андрети и ръководеният от него бъдещ тим Андрети-Кадилак е

...
Майкъл Андрети и ръководеният от него бъдещ тим Андрети-Кадилак е
Коментари Харесай

Засега само Андрети иска да влезе във Формула 1

Майкъл Андрети и ръководеният от него предстоящ отбор Андрети-Кадилак е единствената кандидатура за Формула 1. Това се разбра от изказванията на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем по време и след рали „ Монте Карло ”, където той се появи за награждаването.

В началото на месеца Бин Сулайем написа в Туитър, че ФИА ще започва процедура за набиране на претенденти да влязат във Формула 1. Броени дни по-късно Андрети разгласи, че е постигнал единодушие с Кадилак за обща кандидатура за международния шампионат, като зад тила на някогашния водач застава един от най-големите автомобилни производители в света – Дженеръл Мотърс.

„ Единственият, който директно пред ФИА е декларирал интерес да влезе във Формула 1 е Андрети, до момента това е единственият претендент ”, разясни Бин Сулайем.
 Във Формула 1 не харесаха мненията на президента на ФИА Във Формула 1 не харесаха мненията на президента на ФИА
Президентът на ФИА удостовери, че е провел няколко срещи с Майкъл Андрети и татко му Марио – международен първенец във Формула 1 за 1978 година, на които ясно им е декларирал, че те би трябвало да работят с авто производител.
 Бъдеща продажба на Формула 1 зависи от ФИА Бъдеща продажба на Формула 1 зависи от ФИА
Преди появяването на Кадилак, кандидатурата на Андрети не беше взимана насериозно от тимовете във Формула 1, както и от шефовете на спорта, само че след излизането на сцената на GM ситуацията стартира да се трансформира. Сега всички правят оценка, че става въпрос за сериозен план, само че съпротивата от страна на тимовете против влизането на нов отбор остава.
 Президентът на ФИА отбрани Андрети-Кадилак Президентът на ФИА отбрани Андрети-Кадилак
Преди потвърждението от страна на Бин Сулайем, че Андрети е единственият претендент се говореше, че във Формула 1 най-вероятно ще има свободни места за 2 нови тима.
 Малко над 2 седмици ще лишават министър председателите във Формула 1 Малко над 2 седмици ще лишават министър председателите във Формула 1
Наскоро Бин Сулайем направи две нови забавни изявления по тематиката, като в първото изясни, че „ не може да блокира влизането на авто производител във Формула 1 ”, а във второто загатна, че още другата седмица може да има още един сериозен претендент за място в международния шампионат.
 Бин Сулайем чака още един производител във Формула 1 Бин Сулайем чака още един производител във Формула 1
Междувременно някогашният рали водач влезе в изострен спор с Формула 1 по отношение на цената на комерсиалните права на спорта, като изясни, че посочената в медиите цена от 20 милиарда $, за която се счита, че е била препоръчана от Саудитска Арабия, е „ пресилена ”. Интересно е дали тази борба след острата реакция от страна на Формула 1 ще се отрази на процеса на търсене на нови тимове.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР