Шахтьор Донецк спечели Купата на Украйна за 14-и път в

...
Шахтьор Донецк спечели Купата на Украйна за 14-и път в
Коментари Харесай

Шахтьор Донецк с Купата на Украйна

Шахтьор Донецк завоюва Купата на Украйна за 14-и път в своята история. „ Миньорите “ се постановиха над Ворскла Полтава с 2:1 на стадиона в Ривне, като направи дубъл, откакто по-рано победи и с купата.

В дълги интервали от началото на срещата нямаше кой знае какви обстановки, въпреки футболистите на Шахтьор да преобладаваха в разиграването на топката. В 40-та минута Данило Сикан откри резултата.

Заучено състояние от свободен удар в центъра на терена откри Иракли Азаров на дясното крило, който центрира и Сикан от наказателното поле откри резултата. В интерес на истината, минути по-рано бразилецът Кевин беше покрай откриването на резултата, само че вратарят на Ворскла Павло Исенко избави.

10 минути след началото на второто полувреме Шахтьор стигна до втори гол. Разиграване от ъглов удар от дясно приключи с удар с глава на Йевхен Конопля. Вратарят Исенко отби топката, само че както сподели и телевизионното повтаряне, тя мина голлинията с цялостния си размер.

Пет минути преди последния съдийски сигнал тимът от Полтава понижи резултата и опита да вкара мача в продължение. Иля Крупски навлезе от дясно, бразилецът Кевин се отхвърли да го гони.
Крупски нахлу в наказателното поле и насочи прострелно подаване, а резервата Микола Ковалюк сложи крайник и от него топката влезе в мрежата. Но все пак, повече положения пред вратата на Ризник нямаше и по този начин " оранжево-черните " се поздрави с рекордна 14-а купа на самостоятелна Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР