Майк Пенс, който служи при Тръмп като вицепрезидент на САЩ,

...
Майк Пенс, който служи при Тръмп като вицепрезидент на САЩ,
Коментари Харесай

Защо най-лошият за Русия кандидат-президент на САЩ пристигна в Киев

Майк Пенс, който служи при Тръмп като вицепрезидент на Съединени американски щати, прикани за доставка на още повече оръжия на ВСУ и разкритикува Вашингтон за бавността. И го направи в Киев, където дойде на необявено посещаване. Това опонира на позицията на Тръмп, само че той и Пенс към този момент са врагове - бившето “вице " реши самичък да се кандидатира за президент и стана най-антируският претендент от всички.

Майкъл Пенс не пристигна в Киев като някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати, макар че заради това събитие той и Зеленски се познават персонално, а не като евентуален президент, защото той няма да стане президент. Той е делегат на „ ястребовото “ крило на Републиканската партия, в това число и за нас, руснаците, с цел да не забравяме, че се противопоставяме на Съединени американски щати като мощ, а освен на Демократическата партия, която ръководи там в този момент.

Риториката на Доналд Тръмп, любимецът на републиканците, може да бъде приспиваща: преди три месеца той даже сподели, че ще „ разреши “ на Русия да анексира териториите на Украйна с рускоезично население. Неговият главен съперник в първичните избори, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, съвсем мълчи по тематиката за спора, само че дава да се разбере, че не поддържа „ изгарянето на средства на данъкоплатците “ и е песимистичен по отношение на по-нататъшната помощ за Киев.

Не като Майк Пенс. Той е уверен, че е належащо да се продължи, също така да се ускорят доставките на американско оръжие за ВСУ. И има подготвен отговор на въпроса " за какво? ", който задават не идейни и глобалистки насочени последователи на демократите, а стиснати и по-егоистични републиканци.

„ Ако Русия победи Украйна, няма да мине доста време преди съветската войска да пресече границата на нашите съдружници в НАТО. Тогава нашите униформени мъже и дами ще би трябвало да отидат да се бият в Полша, Латвия, Литва или Естония “, сподели той в средата на юни.

В същото време Пенс не е подготвен при никакви условия да изпрати американски бойци на украинския фронт. Всъщност, с цел да си останат вкъщи, Украйна би трябвало да бъде напомпана с оръжие. Такава му е логиката.

Той взе тази логичност от пода някъде във Варшава или Талин. Там интензивно се насажда пропагандна структура, че въоръжените сили на РФ няма да спрат с Украйна и ще се насочат към Европа, както през 40-те години. С течение на времето този мит беше подхванат от някои от елитите на Западна Европа, където антируските уплахи са по-малко, а в този момент и Съединени американски щати.

Може би съветското външно министерство би трябвало да обърне повече внимание на тази структура. При цялата си погрешност, тя сподели жизнеспособност: нашите някогашни сътрудници в действителност убеждават себе си и другите, че се готвим да отидем в Полша и да стартираме гореща война с НАТО.

Безсмислено е да убеждаваме Пенс съответно в тази ситуация. Първо, той не е толкоз значима птица. Второ, в неговия случай не се занимаваме с дипломация или даже с външна политика, а с изборни технологии, предопределени за вътрешна консумация.

Пенс не е доста авторитетен, недодялан политик (Индиана, където той ръководи, е един от щатите, които са знак на селската пустош), само че умел и в прочут смисъл „ популист “. Той познава публиката си. Това са благочестивите региони на по този начин наречения “Християнски пояс ” в южната част на Съединените щати и тихите, небогати места на родния му Среден Запад. Именно там, както и в Тексас, раждат множеството бойци на Пентагона. На първо място в армията се записват момчета от небогати, вярващи републикански фамилии. Следователно за такива фамилии е най-лесно да подхранват мита за нуждата от прекъсване на съветските танкове „ на далечните подходи “.

Друг е въпросът за какво Пенс въобще прави всичко това, тъй като животът на консервативните общности, където всички се събират в църквата в неделя, постоянно го е интересувал доста повече от външната политика и още повече от Украйна, която средностатистическият му гласоподавател няма да откри на картата. Вероятно се е съюзил с с " неоконсерваторите " - най- " ястребовото " крило на републиканците, които бяха отпред по времето на Джордж Буш и от този момент изцяло банкрутирали като политици (благодарение на политиката им при Буш-младши).

Може би са му дали пари за предизборната акция, изпратили са му опитни политически технолози и в подмяна са помолили да отиде при Зеленски в символ като вежливост. Тези хора към момента не са се примирили с провалянето си и мечтаят да си върнат партията от хора като Тръмп и ДеСантис, а Пенс е най-близкият претендент за тях.

„ Златното “ момче-майор от Бръшляновата лига, Буш-младши, по едно време също трябваше да очарова „ дълбокия гласоподавател “ на условната Индиана, в името на което се опита да наподобява по-глупав, в сравнение с беше в реалност.

Като се има поради, че неоконсерваторите и тръмпистите са върли врагове, а освен в несъгласие във връзка с външната политика, съюзът с вицепрезидента на Тръмп Пенс може да наподобява абсурден. Сега тези двамата не могат да се понасят, а и се скараха след щурма на Капитолия - в последните дни на президентството на Тръмп, а преди този момент някак си намираха общ език.

Въпросът тук е, че техният съюз, сходно на настоящия съюз на Пенс с неоконсерваторите, също е най-вече политическа технология и едвам по-късно всичко останало. Републиканските претенденти за президент и вицепрезидент през 2016 година нямаха доста общо и екипът на Тръмп имаше потребност от Пенс точно с цел да успокои същите тези гласоподаватели от “Библейския пояс ” и Средния запад.

Ексцентричният милиардер от Ню Йорк с доста любовници, който се раздира сред фешън ревюта и холивудски скечове, не е покрай традиционалисткия, религиозен електорат от затънтената провинция, който гласоподава за хора като Пенс. Неговият „ брак “ с Тръмп беше характерен „ брак по сметка “, целящ да успокои консервативните страхове от Тръмп и да показва партийно единение.

Сега не може да се приказва за единение. Различни републикански сили считат, че може да се отърват от Тръмп, което ще бъде улеснено от куп престъпни каузи. Ако те са прави, тогава ДеСантис, който е подкрепян от Илън Мъск и евентуално Рупърт Мърдок, най-вероятно ще отидат на финала на президентската конкуренция.

Пенс с неговия рейтинг от 6-7% няма късмет. Възможно е той да чака да се предложи на водача като " вице " и въпреки всичко да се върне в Белия дом, само че това също е малко евентуално: за ДеСантис той е задължение, а за Тръмп - изменник. Бившият вицепрезидент на Съединените щати и губернатор на Индиана и в двете си функции на политик е от една отминала ера - и като " ястреб " на неоконсерваториите, и като беловлас религиозен християнин. Някога такива хора можеха да приказват от името на по-голямата част от Америка, само че в този момент те са герои от втори проект, които обикалят Киев против възнаграждение.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР