Май си отива с краткотрайни валежи, на места – с

...
Май си отива с краткотрайни валежи, на места – с
Коментари Харесай

Борислав Лазаров: Не бива да се сърдим на валежите – пречистват въздуха и премахват полените

Май си отива с краткотрайни превалявания, тук-там – с гръмотевици. Утре и вдругиден оптималните температури ще са сред 17 и 20 градуса. В началото на юни обаче последователно ще стартират да се усилват, направи прогноза в „ Тази неделя “ синоптикът Борислав Лазаров.

„ Не бива да се сърдим на преваляванията, тъй като първо – те пречистват въздуха. Дъждовете отмиват и полените и сигурно ще дишаме по-добре, даже и да нямаме алергии “, означи Боби.

В понеделник и вторник валежите ще са в по-голямата част от страната, а в средата на седмицата ще можем да се радваме на повече слънчеви часове.

Не се чакат нови магнитни стихии. Най-силната такава беше на 12 май.

„ Няма безапелационни научни данни, че доста много мощните геомагнитни стихии въздействат зле на човешкото здраве, тъй като те са доста редки събития и не е имало дълъг интервал, в който да се случват толкоз мощни, че да има проучвания по какъв начин въздействат те на човешкото тяло “, изясни Лазаров.

В дните, когато изпитваме неразположение, факторите, оказващи въздействие, са по-скоро разликите в атмосферното налягане и качеството на въздуха.

НЛО на Земята?

Зрителите на bTV познават Боби Лазаров най-много с репортажите му на галактически тематики. В тази връзка той подбра редица фрагменти, публикувани от американските военни, на които се виждат неидентифицирани летателни апарати.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Те признават: „ Има такива обекти, не знаем какви са “. И мисля, че е извънредно време военните на цялата планета най-сетне да признаят, че имат служби, които наблюдават тези неща, тъй като най-малкото те са опасност за националната сигурност – непознати обекти, които внезапно навлизат във въздушното пространство “, описа Лазаров.

Ново изобретение

А що се отнася до живота на Земята, тук науката напредва от ден на ден – учени реализираха 100% секвениране на човешкия геном. В проучването вземат участие и българи.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Това значи, че е разкодирана цялата поредност, на всички съставни елементи на човешкия геном, на човешкото ДНК. Ние би трябвало да знаем какви сме, от кое място сме, накъде отиваме. Но най-важното е, че тези проучвания ни дават опция да откриваме нов метод за лекуване. Заболявания, които са закодирани в нашето ДНК, да се хващат в точния момент или доста преди те да стартират да работят “, обясни Лазаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР