Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса
Коментари Харесай

Специалист по всичко: Витанов каза какво ще се случи скоро с обсадения Киев

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид и войната в Украйна към 25 март, предава БЛИЦ. Ето какво написа той в персоналния си фейбук профил:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 25 март 2022.

Както постоянно, първо – пандемията, след това – войната.

Днес е ден пети на двуседмичното прекъсване на даването на прогнози от моя страна. Ще ви описвам единствено настоящата обстановка. Нека и други прогнозисти да се изявят.

Писах към този момент, нямам време за по-разширени мнения. Имам и друга работа. Юрдечетата и рецензентите ми от Ганковото кафене ще ви създадат по-разширени мнения и за пандемията, и за войната. Юрдечета мои. И през днешния ден разбрах, какъв брой съм противен, малоумен и тъп. Добре де, вие нали сте красиви, умни и остроумни. Стига сте се гледали в поточето и стига въздишахте, какъв брой сте красиви. Покажете на народа, че Витанов нищо не коства, набийте го в калта със суперпрогнози, изместете го, че и вас да почват да ви дават по малките екрани и всички да ви видят какви сте прелестни. Рецензенти мои от Ганковото кафене, стига сте плюнчили моливите да пишете негативни рецензии на Витанов.

Тъй, така, Витанов не схваща от математика, не схваща от епидемиологични модели, не схваща от модели на военни дейности, няма нужните знания, пък и източниците му на информация са едни никакви. Не минава това. Прогнозите на Витанов са точни. Ако желаете да го изместите, би трябвало да вършиме по-точни. Хайде, де, времето лети, останаха 9 дни. Какво в този момент, отново ли няма да можем да изместим омразния Витанов? Пак ли ще би трябвало да вием против Луната какъв брой неприятен е той и по какъв начин нищо не схваща. Нали знаете, какво си мисли народът – тия не дават прогнози, които да са по-добри от тези на Витанов, значи за нищо не стават. 9 дни останаха, давайте. Имам си и друга работа, измествайте ме, че да си я предприемам и нея.

Ситуацията с пандемията през днешния ден.

1. Базовото репродуктивно число – и през днешния ден е 0.96. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Това е добре. Здравната система продължава да се разтоварва. „ Хари Сердън “ е постоянен. Това е констатацията. Какво ще става оттук насетне ще ви кажат юрдечетата и великите рецензенти от Ганковото кафене. Чакаме ги още 9 дни и по-късно ще ви кажа аз. Сигурен съм обаче, че вие, които четете постоянно тези сводки, може да извършите желязно предсказване какво ще се случи.

2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да вършим в този момент. Няма.
Куцо и сакато се пробва да ми приписва прогнози, които не съм правил. Не минава номерът, юрдечета мои. Не минава номерът рецензенти мои. Я поразровете, в последните седмици кой единствен ви говореше за 1500 случая дневно и че би трябвало да паднем под това число? Колко са през днешния ден? О-хо-о-о-о, следващата неточност на Витанов, нали по този начин. Ама да-а-а-а, това и вие можехте да го кажете. Луната ви има вяра. Народът е смълчан от възхита. Само тук-таме някъде изменнически глас нарушава спокойствието – чакай, те нищо не споделиха, когато беше време, пък в този момент и те можели да го кажат.
Да напомним.

Под 1500 случая дневно дифузното разпространяване почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се справем с модифицирания Омикрон е доста огромна. Като угасим дифузното разпространяване, модифицираният Омикрон ще би трябвало да го подпали. А дали ще го подпали, ще ви кажат красивите пернати юрдечета и суперкапацитетите от Ганковото кафене. И аз, но след 9 дни.

3. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения.
Ами няма. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Няма безпорядък. Така ли ще се задържи? Витанов несъмнено знае, само че ще си трае още 9 дни.

Какво в този момент, няма ли да вършим прогноза за внезапен скок в заетостта на леглата и за проблеми в лечебните заведения. Ще ни оставите на скучния Витанов. Че той, както го е подкарал с тоя „ Хари Селдън “ скоро кревати за Ковид няма да останат по лечебните заведения. Не може по този начин, крякайте, пишете рецензии за злокобния Витанов, тоз същи Нарцис, вманиачен човек, Мориарти, плашете народа.

4. Да няма цялостен локдаун. Има ли – няма. Ще има ли, ще ви кажат юрдечетата и рецензентите. То към този момент се вижда от аероплан, само че те още си траят. Чакат внезапно да се наложи цялостен локдаун, че да ми набият канчето. Ах по какъв начин ще му набием канчето на отвратителния Витанов, дето месеци напред предсказваше, че няма да има цялостен локдаун. Аз този грозник, по какъв начин пречи да ни виждат нас. А ний сме едни такива, красиви, ах, я погледнете в поточето, каква хубост, какъв разум струи от нас. Струи, струи, само че прогнози не може да вършиме.

5. Смъртността – полекичка спада. Както бе планувано.
От оня простак Витанов, несъмнено. И тука – досада, смъртността падала. Ама не е забавно, бе, давай екшън да става, плеснете една прогноза за висока смъртност и да обвиним Витанов за нея. Че кой ли различен ще да е отговорен?

6. Украинците и пандемията – идващите украинци не подвигат заболеваемостта. Както бе планувано. Знаете горната граница – до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят значително на заболеваемостта, в смисъл да извърнат тренда на спад. Пишете, че имало доста заболели от коронавирус украинци у нас. Има. Въпросът е да не извърнат тренда на спад на заболеваемостта. Ще го извърнат ли? Не знам, юрдечетата и рецензентите ще ви кажат. Пък вие гледайте дали влизат по по-малко от 3500 дневно е се присещайте, какво от дълго време сподели Витанов. И за отплата, незабавно да идете при поточето да ударите един комплимент на рецензентите, които меланхолично гледат отражението си във водата и на юрдеците, които с наслада ще ви окрякат, изпълвайки съществуването си със наличие.

7. И така – обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет „ Хари Селдън “. Нещата са под надзор. Юрдечетата и резцензентите от Ганковото кафене ще ви осветлят ще напусне ли системата траекторията или ще продължи по нея
Те са намерили цаката на мръсния и противен Витанов, тоз Квазимодо, тоз Мориарти. Крякат, вият до небето и пишат негативни рецензии от Ганковото кафене. Точно по този начин, тъкмо по този начин се отклонява обществена система от заложена траектория.

Отсреща, от другата страна на улицата, в едно друго кафене са седнали Густав Льобон и Карл Маркс, гледат ви и ви се кефят на мераците. У-у-у-у, Витанов е чел Маркс, у-у-у-у. Е, чел го е, Витанов има математическа доктрина на идеологическата битка, би трябвало да поназнайва много идеологии. На става единствено с Хегел, би трябвало си и Маркс. Нали знаете историйката – когато Витанов тръгнал в Германия да учи математическата доктрина на капитализма, умни хора го накара да разбере капитализма, като прочете фундаменталното произведение на най-големия критик на капитализма в оригинал. Пробвайте да го прочетете. Ако не друго, прелестно ще научите немски език.
Сега за войната. Тук към този момент по-сериозно и с прогнози.
За войната не съм споделил, че няма да върша прогнози.

1. Какво писах – войната няма да е къса. Писах ви за 3 месеца и 45 000 убити съветски бойци. Гложди ме мисълта, че съм надценил украинската войска. Да забележим.

2. Техническото изкривяване.
Единство и битка на противоположностите – две армии се мъчат да се пречупят една друга. Гледаме прекосяването на количествените промени в качествени и чакаме едната войска да пречупи другата – отричане на отрицанието. Пък коя войска ще пречупи другата, извода си правете сами, няма да ви преча. За страдание, когато бяха курсовете по крякане в локвите и писане на подправени рецензии в Ганковото кафене, аз трябваше да чета фундаменталните писания на Хегел и Маркс и с цел да е мъчението още по-голямо – на немски език. Затова си знам, че съм тъп и противен и няма какво да се виждам в поточето.

3. Психическото изкривяване.
Виждате какво става – Украйна постепенно се трансформира в развалина. Какво ще има да става – още повече от същото. Целите на Путин са ясни – той си има идеологическа теория и ще си я следва. Преди два дни попитах за какво изкарахте мечката от бърлогата, откакто и Бисмарк не знае по какъв начин да я вкара назад там. Почнаха да ми четат лекции за Бисмарк. Тъй де, би трябвало да ми се четат лекции за Бисмарк, аз за Бисмарк нищо не знам, нито за активността на немския общоприет щаб, до момента в който го е имало. Тези разбори си ги смуча от пръстите, нямам и математически модели за военни дейности. Абе, напряко цялостна покруса е този Витанов. Вие като не сте покруса, в този момент вкарайте мечката назад в бърлогата.

Аз единствено да припомня – Той Путин не искаше доста – автономност на Донбас в границите на Украйна и да не му се поставят нападателни оръжия на 10 минути полет от Москва. Изкарахте мечката от бърлогата и какво желае тя в този момент? Мислите си, че ще я пребиете и дори убиете. По-добре да се подпише мир, в сравнение с да се подпише капитулация. Тълкувайте си го както щете. Трябва да си на доста тежки опиати, с цел да не виждаш какво става и по какъв начин сриването на Украйна ще продължи.

4. По фронтовете. Скъсяването на фронтовата линия.
Мариупол към този момент го отписахме, не е забавен. Ще го прочистят руснаците, написа Витанов и ще продължат нататък да съкратяват дължината на фронта. Накъде – към Краматорск. Ако забелязахте през вчерашния ден почтената вест, че са завладяли град Изюм. Вижте го къде е. Какво става там – пробват се руснаците да котелират краматорската формация на украинската войска. Краматорската дъга – като изчезне тя, фронтът много ще се съкрати и за Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Харков ще стане много напечено. А какво има в Краматорската дъга – 70 000-на украинска формация. Писах ви – Маншайн би я изтеглил и би укрепил с нея огромните градове като Днепропетровск, Полтава и Харков. Не я изтеглят украинците, тъй като ще се съкрати доста фронта. Ами тогава – в случай че някой не знае какво е ставало по Курската дъга през 1943 година, ще си напомни.

Що не съм пишел за Киев. Писах ви – там и около Одеса са сковани 3 от 4-те групировки на украинската войска. Докато руснаците се разправят с четвъртата около Краматорск. Говори се за контраатака на украинската войска. А нека да е по- сполучлива от немската контраатака при Ардените през 1945 година Киев е огромен град.

Не може да бъде обграден дейно с наличните там съветски войски. Щом чак аз се сещам за това, всичките генерали, украински, съветски и други, го знаят. И в този момент – нещо скрито. Щом руснаците удрят Николаев, а не Днепропетровск, то тяхната цел е Одеса, а не Киев. Киев са си го оставили за най-после. Ако се стигне до такава степен. Писах ви – иде април месец. Зеленски ще брани от бункера Киев както бе бранен Берлин през 1945 година Военните загуби ще са големи, а следствията за останалото цивилно население – чудовищни. Стига ли ви за Киев?

Мислете по какъв начин да вкарате мечката назад в бърлогата. Тъпо беше, че я изкарахте. Но по този начин е – за тъпотията на неколцина много постоянно заплащат множеството. Повечето ли написа, бе Витанов? Защо не написа – всички? А в този момент де – образован въпрос. Отговорът е – щото не страдат всички. Някои дори и печелят. тактически и стратегически. Ний от тях ли сме? А-а-а-а, де да знам. Я юрдечета и рецензенти мои, вие какво ще кажете по въпроса?

Хайде стига за през днешния ден.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.

Още за рецесията

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР