Математически проектокабинетът Габровски може да мине само с трик с

...
Математически проектокабинетът Габровски може да мине само с трик с
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Дори кабинетът Габровски да мине, ще е на ръба на оцеляването

" Математически проектокабинетът " Габровски " може да мине единствено с трик с кворума, в случай че приемем заявките на другите партии за чиста монета. Дори да мине, това държавно управление ще бъде на ръба на оцеляването. Аз не виждам в днешния парламент единна воля и отговорност, която да отиде оттатък сметките за идни предварителни избори. "

Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия проф. Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев и ръководител на Стратегическия съвет на президента Румен Радев.

По думите му, в случай че бъде определен този кабинет, главната политическа отговорност за него ще носи ГЕРБ.

Проф. Александър Маринов предвижда, че това държавно управление ще бъде с къс небосвод, само че би трябвало да свърши избрани неща.

" Единственият късмет да се излъчи постоянно държавно управление е с програмен кабинет, включващ неизявени политически лица. Ясно е, че ГЕРБ имат своите политически съображения. За препоръчаните министри в проектокабинета на проф. Николай Габровски могат да се кажат и положителни, и неприятни неща ", добави проф. Александър Маринов.

Според проф. Александър Маринов всички мандати са с дребен късмет, като възможностите за лъчение на постоянно държавно управление понижават прогресивно от първия към третия.

" Ако се случи най-вероятното на следващия ден, изборите са съвсем сигурни ", разяснява проф. Александър Маринов и окачестви като екстравагантна концепцията същият кабинет да успее с мандат на Българска социалистическа партия, " Демократична България " или " Български напредък ".

" Няма да бъде сериозен автогол за ГЕРБ, те изиграха този епизод ловко политически ", сподели още проф. Александър Маринов.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР