Мастърс надпреварата в Мадрид все повече доближава своята развръзка, като

...
Мастърс надпреварата в Мадрид все повече доближава своята развръзка, като
Коментари Харесай

Програма за 1/2-финалите: Алкарас срещу Мастърс шампион; Карацев и Щруф в исторически мач

Мастърс конкуренцията в Мадрид от ден на ден приближава своята развръзка, като през днешния ден е време да разберем кои двама тенисисти ще си оспорват трофея в неделя. Отсъствието на Новак Джокович и Рафаел Надал, както и неубедителното показване на огромна част от любимците разреши да станем очевидци на голям брой изненада и до финалната четворка на шампионата съумяха да доближат защитаващият първенец Карлос Алкарас, 17-ият подложен Борна Чорич, " щастливият губещ " Ян-Ленард Щруф и тръгналият от квалификациите Аслан Карацев.

Първи от мъжете на корта в петък ще излязат Карлос Алкарас и Борна Чорич, за които това ще бъде първи формален дуел посред им. Топ поставеният ще търси второ следващо класиране за финалния конфликт в испанската столица, до момента в който хърватинът ще опита да доближи до едвам първия си край на клей от 2017-а насам. 

Без подозрение най-голямата изненада в тазгодишното издание на Mutua Madrid Open е фактът, че във втория полуфинал един против различен ще се изправят двама играчи, стартирали от квалификациите. Всъщност Ян-Ленард Щруф и Аслан Карацев вече се срещнаха един път в турнира, като това се случи в последния стадий от пресявките. Тогава руснакът надви в поредни сетове след 74 минути игра, само че след това немският представител получи опция да влезе в главната схема като " благополучен губещ " и съумя да се възползва по най-хубавия метод.

Въпросният конфликт сред Щруф и Карацев ще бъде самичък по себе си исторически, защото германецът е едвам третият в историята тенисист, успявал да доближи Мастърс полуфинал като " благополучен губещ ". От своя страна пък, с класирането си измежду топ 4 като квалификант, Аслан повтаря достижение на Фабрис Санторо в Мадрид отпреди 21 години. 

Програмата за петък в Мадрид:

Корт " Маноло Сантана " (начало 14:00 часа):

1. Коко Гоф/Джесика Пегула - Марта Костюк/Елена Габриела Русе

2. Карлос Алкарас - Борна Чорич (не преди 17:00 часа)

3. Ян-Ленард Щруф - Аслан Карацев (не преди 21:00 часа)

4. Виктория Азаренка/Беатрис Хадад Мая - Лейла Фернандес/Тейлър Таунсенд 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР