Масово освобождаване на кадри, заети в бизнеса с хотели и

...
Масово освобождаване на кадри, заети в бизнеса с хотели и
Коментари Харесай

Масови уволнения в хотели и къщи за гости, близо всеки 5 обект ще затвори

Масово освобождение на фрагменти, заети в бизнеса с хотели и къщи за посетители, е регистрирано от бизнеса през октомври. Това демонстрират данните на Национален статистически институт от изследването измежду шефовете на местата за настаняване. Приблизително всеки 5 притежател на хотел или къща за посетители пък обмисля да затвори обектите си, най-малко краткотрайно.

Персоналът е бил под прицел в доста от хотелите и къщите за посетители след окончателния завършек на летния сезон и преди началото на зимния. Само за месец над 13% от работодателите или допълнително от 230 местата за настаняване са съкратили част от чиновниците. Всеки четвърти хотелиер пък е пратил свои служащи в заплатен отпуск. Друга мярка - стартиране в неплатен отпуск, са употребявали близо 15% от компаниите.

Част от личния състав е минал на ненапълно работно време, като тази опция, която на процедура разрешава опазване, само че понижаване на заплащане на чиновниците, са употребявали 7.6 % от мениджърите.

Около 1 на 10 притежатели на къщи за посетители или хотели е съумял да се възползва от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.

Всичко това има своята икономическа логичност - през октомври приходите на над половината от местата за настаняване за паднали фрапантно по отношение на септември. Увеличение има едвам при 4%, а опазване на равнищата на приходите е регистрирано при 37%.

Хотелиерите са употребявали разнообразни разновидности за привличане на гости. В над половината места за настаняване в страната се предлага различно потребление на резервацията, при неспособност клиента да се възползва от датите, на които е запазил. Близо 60% от хотелиерите пък са показали желание за понижаване на пакетните услуги и малко по-малко - към 40% за отстъпки при нощувките.

В анкетното проучване са включени 1 770 категоризирани хотела, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване (вилни и туристически селища, хостели, къщи за посетители, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и жилища и други места за краткосрочно настаняване) с над 10 кревати, които са функционирали през октомври 2021 година.

През идващия един месец 44% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ До 50% “ от разноските за активността със лични средства, 34% - че ще съумеят „ До 100% “, а 22% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 41.1% от ръководителите считат да продължат да работят, 39.6% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер. 17.3% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 1.0% предвиждат да я прекратят. Това значи, че се чака през идващите месеци да работят с към 350 по-малко места за настаняване, които съставляват една пета от интервюираните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР