Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху

...
Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху
Коментари Харесай

Великобритания тества дали БЦЖ предпазва от COVID-19 |

Масово употребяваната ваксина БЦЖ против туберкулоза ще бъде тествана върху чиновници на първа линия във Англия като част от световен развой за определяне на ефикасността й против COVID-19, съобщи Ройтерс.

Ваксината БЦЖ (BCG - Бацил на Калмет и Герен), употребена за предотвратяване от туберкулоза, предизвиква необятен имунен отговор и е потвърдено, че защищава от болест или тежко заболяване с други респираторни патогени.

" Доказано е, че БЦЖ имунизацията покачва общия имунитета, което може да предложи известна защита против COVID-19 ", споделя професор Джон Кембъл от университета на Ексетър.

" Целта ни е да установим дали БЦЖ имунизацията би могла да помогне за обезпечаване на отбрана на хората, които са изложени на риск от Ковид-19. Ако ефикасността й се удостовери, ще можем да спасяваме човешки животи по наличен метод ", добавя Кембъл.

Проучването във Англия е част от по-мащабно проучване под управлението на Австралия, което започва през април и се организира също в Нидерландия, Испания и Бразилия.

БЦЖ имунизацията се тества като отбрана против COVID-19 и в Южна Африка. Изследователите обаче предизвестяват, че набирането на доброволци преди зимните месеци може да бъде затруднено във време, в което страната би трябвало да се оправя с втора вълна от инфекции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР