Масовият бой между цигани и българи, който стана миналия петък

...
Масовият бой между цигани и българи, който стана миналия петък
Коментари Харесай

Първа жертва на боя между цигани и българи във Враца! Почина жената, оплакала се от ромите пред камерите, друга е с опасност за живота

Масовият пердах сред роми и българи, който стана предишния петък във Враца, взе първа жертва, научи извънредно организация BulNews.
Вчера е умряла дамата, която застана пред камерата на една от националните малките екрани и описа за кошмара, в който са принудени да живеят хората. В репортажа, излъчен в събота вечерта, Магдалена Янкулова разказва обстановката на ул. „ Мито Бояджиев “, след заселването там чартърен на тайфа роми.
Същата вечер 55-годишната жена от стрес и боязън е получила инфаркт. Два дни лекарите се борили за живота й, само че в понеделник тя умряла. Днес Магдалена Янкулова е била заровена в новите гробища на Враца.
Продължава да е тежко положението на Мариета Н., която по време на багра е била ударена от ром с бокс. Около 60-годишната жена е лекувана 2 дни във врачанската болница, само че през днешния ден сутринта е закарана в тежко положение в „ Пирогов “, където се борят за живота й.
Съседи описват, че ромите непрекъснато основават проблеми за останалите жители. По техни думи, те живеят измежду принуждение, тормоз, чупене на коли и къщи по улицата и непрекъснати закани за ликвидиране. Бабата, която ги е пуснала чартърен, не желае да ги изгони от къщата си и те не престават да се усещат безнаказани.
Безпрецедентното напрежение докара до планирането на изключителна среща на кмета на града Калин Каменов с живеещите в квартала. Утре сутринта в 7.30 часа се чака на площада до Кооперативния пазар на ул. „ Леонова “ да се търси излаз от създалата се обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР