Масовите заради “оклеветяването на България в Резолюцията на ЕП изискват

...
Масовите заради “оклеветяването на България в Резолюцията на ЕП изискват
Коментари Харесай

Евгений Кънев постави под въпрос интерпретациите на патриотизма у нас

Масовите поради “оклеветяването ” на България в Резолюцията на Екологичен потенциал изискват по-задълбочен разбор.
Преди всичко тоталитарният инстикт от комунизма постанова интерпретацията за преданост към ръководещата партия като преданост към Родината.
 Георги Марков: Бойко, честито! Предсрочни избори няма да има! Георги Марков: Бойко, честито! Предсрочни избори няма да има!
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков в типичния си жанр разяснява гласуването на резолюцията за България в Екологичен потенциал. Според Марков поддръжката на Е...
Това значи, че всеки, който не утвърждава политиките и (липсата на) полезности, на които те стъпват е предател. В един или различен подтекст, такава теза се пробваха да прокарат и Вътрешна македонска революционна организация ( поради бележката под линия за дело по регистрацията на ОМО Илинден) и Българска социалистическа партия (за Истанбулската конвенция), в обществената мрежа фейсбук.
И всички се аргументират с “националните ползи ”.
Преди всичко би трябвало да се подчертае, че ние нямаме обща визия за националните ползи, а тяхното схващане е идеологическа функционалност.
Оттук следва, че национализмът не е нищо друго с изключение на политика на всяка партия.
Защото национализмът не е нищо друго, с изключение на политика по какъв начин да се развива нацията.
 Въпрос към Радан Кънев: Какви са историческите доказателства, че има македонско малцинство в България? Въпрос към Радан Кънев: Какви са историческите доказателства, че има " македонско малцинство " в България?
" Здравейте, господин Радан Кънев, Обръщам към Вас с молба да ми посочите съответни исторически свидетелства за съществуването на " македонск...
Следователно е голяма неточност на проевропейските партии, които в устрема си да предложат бърза интеграция на България в Европа оставиха термините “патриотизъм ” и “национализъм ” в арсенала на антиевропейски и про-статукво политици. А консерватизъм действително да значи консервиране на съветското въздействие и комунистически обичаи и нрав у нас.
А на процедура в никакъв случай космополитизмът или транснационализмът не могат да бъдат мажоритарни като въздействие, а единствено миноритарни.
Затова Гранд задача на проевропейските политици е да обяснят, че патриотизмът е политика, която в най-пълна степен води до нарастване на благоденствието на обществото и на виталния стандарт на всеки един жител - а оттова и на неговото национално самочуствие.
А интеграцията в Европейски Съюз е единствено средство към тази цел. И че родолюбец е точно този, който ни води, а не отклонява от задачата с незначителни алтернативи или проблеми, които медиите на статуквото раздуват.
За да ни отклоняват от задачата.
 Радан Кънев: Благодаря на сътрудниците, които поддържаха жителите, а не партийната дисциплинираност Радан Кънев: Благодаря на сътрудниците, които поддържаха жителите, а не партийната дисциплинираност
Благодаря на всички сътрудници от Полша, Швеция, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия, Финландия, които застанаха на страната на българските...
Толкова за патриотизма ", приключва той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР