Масовата приватизация беше извършена по престъпен начин, заяви в студиото

...
Масовата приватизация беше извършена по престъпен начин, заяви в студиото
Коментари Харесай

Никола Филчев: Приватизацията беше извършена по престъпен начин

Масовата приватизация беше осъществена по незаконен метод, съобщи в студиото на „ Още от деня “ някогашният основен прокурор Никола Филчев. По думите му, главен провинен за това и за последвалата липса на обвинявания към приватизацията носи тогавашният министър председател Костов. Никола Филчев поздрави скорошните дейности на прокуратурата като следствието против Николай и Евгения Баневи.

На всички банкери, отговорни за раздаването на необезпечени заеми, бяха повдигнати обвинявания, само че по времето на Симеон Сакскобурготски беше анулирана наредбата на Наказателен кодекс за раздаването на такива заеми, съобщи Филчев. По този метод прокуратурата е била неодобрена, добави той.
Никола Филчев: Всички каузи за разпределяне на необезпечени заеми бяха импортирани в съда. И в този миг Народното събрание анулира наредбата в Наказателен кодекс. Обвиненията увиснаха във въздуха - няма законово съображение.
След това обвиняванията са били изменени на закононарушения по работа, само че се е появил противоречивият миг, че за такива закононарушения може да се упрекват хора в обществената, а не в комерсиалната сфера, към която принадлежали банките, добави Филчев.

 Разследват Баневи за тенденциозен банкрут на още две предприятия, с изключение на Разследват Баневи за тенденциозен банкрут на още две предприятия, с изключение на "Полимери "
Спецпрокуратурата проверява данни за тенденциозен банкрут и на други две предприятия, приватизирани от Николай и Евгения Баневи. Това са "Елма " - Троян, изто...

Прокуратурата би трябвало да бъде поздравена за решителната си борба за правда в страната, търсене на отговорност за разграбването, само че тя е едно деловодство без оперативните благоприятни условия на Министерство на вътрешните работи и другите контролни органи на изпълнителната власт. Така Никола Филчев разяснява скорошните дейности на прокуратурата.
Никола Филчев: Трябва да има политическа воля. Изпълнителната власт, водена от премиера Бойко Борисов, прокуратурата, водена от основния прокурор Сотир Цацаров, би трябвало да бъдат поздравени за това, което вършат - налагането на правда на страната. Защото законността е другото име на справедливостта. Има ли правдивост, младите няма да бягат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР