Масова незаконна сеч за огрев се извършва системно от роми

...
Масова незаконна сеч за огрев се извършва системно от роми
Коментари Харесай

Масова незаконна сеч в софийски парк вдигна хората на бунт

Масова противозаконна сеч за огрев се прави редовно от роми в Западния парк в София, демонстрира репортаж на „ Здравей, България “ по NOVA.

Роми нападнаха горски с брадви и мачете

Роми пребиха с камъни и колове двама горски

Унищожиха 180 дка гора край София

Според хората в квартала, в случай че порочната процедура не се спре, напълно скоро паркът ще замязя на сечище. Те са безапелационни, че са подавали неведнъж сигнали на телефон 112. Проблем се оказва фактът, че не може да се изясни къде тъкмо се случва сечта в парка.

Всеки ден идват хора, които режат дървета, с цел да се отопляват или да ги продават. Бракониерите обяснили, че това не били отрязани дървета, а към този момент паднали и те просто ги събират.

Жителите на околните квартали молят паркът бъде райониран, с цел да може, когато има подаден сигнал да се изясни за кой тъкмо регион става дума.

Според хората Западният парк също по този начин би трябвало да бъде охраняван. По данни на Министерство на вътрешните работи от началото на годината са арестувани 9 души и са написани 10 акта.

От Столична община обясниха, че са склонни на всевъзможни оферти и подхващат разнообразни ограничения за решение на казуса. По думите им достъпът до парка с годините е стеснен и няма по какъв начин патрули на полицията да влязат, тъй като има бетонни заграждения.

От общината обясниха още, че от началото на годината са арестувани четири каруци. Отрязаните дървета са конфискувани, а наказването е административна глоба от 1000 до 5000 лева

Глобите обаче не се заплащат, тъй като в множеството случаи хората, които режат дърветата, са под 18 години. Срещу двама души има формирано досъдебно произвеждане.

От общината изясняват също по този начин, че се вършат изследвания за видеонаблюдение, само че слагането на камери било мъчно за реализиране.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР