Масов отказ получават украинските бежанци от българските наемодатели в последните

...
Масов отказ получават украинските бежанци от българските наемодатели в последните
Коментари Харесай

Хазяите по морето: Без цигани и украинци!

Масов отвод получават украинските бежанци от българските наемодатели в последните седмици, до момента в който тече финалният период за местенето им от хотелите, най-вече по морето до 31 март. И преди този момент в огромните регионални градове обявите за жилища изобилстват от разяснения: " Без роми и украинци ", неразбираемо за какво.

В обществените мрежи за свободните от брокери хазяйски групи за отдаване на парцели се ширят грозни клюки за бежанците - по какъв начин двама сключвали контракти, а по-късно в жилищата заживявали по 8-10 души. Подобни произшествия и неприятности за хазяите обаче се следят и при български наематели, освен това от години.

Ето какво споделя зам.-председателката на УС на Фондация " За положителното ", обезверена от българския нрав:

" За първи път в живота ми ме е позор, че съм Българка. Казвам го с голяма болежка в душата, само че доста ясно го чувствам.

Днес приказвах с Валя. Тя е учителка в детския ни център в Музейко от два месеца. Уникален, виновен, работлив човек, който от началото до в този момент се държеше и не съм я видяла за секунда да се оплаква. Тя работи. Грижи се за децата си и сподели, че доста желае да остане в България, тъй като и харесва.

Днес Валя с леко неудобстово ми сподели " Надя, ние харесхме една кваритра, разбрхме се с брокера и на другия ден той ни се обади да каже, че притежателя не желае украинци. Видяхме в различен уебсайт, че квартирата е на по-висока цена, дали това не е повода. Може ли да му се обадите и да попитате и да му обясните, че ние ще платим за три месеца напред, с цел да е спокоен, че в случай че тръгнем ще има време да откри други наметали. Дали брокера не ни е излъглал, за това че не желаят украинци, несъмнено е поради цената. Вие по какъв начин мислите ".

Валя ми приказва на Вие. Валя търси пояснение, тъй като не има вяра, че това е допустимо.

Аз преглътнах срама си и и споделих истината. С горе долу наведена глава. И позор. Дааааааа.

Валя се разплака. Каза ми с треперащ глас " Получава се по този начин, че аз желая да остана, желая да си заплащам, работя, само че не мога, тъй като не ме желаят. Няма къде, и няма къде да се върна ".

Мили хора. Всички вие сте държани съзнателно необразовани, леко небогати и много нещастни, с цел да може елементарно да ви манипулира Копейкин и сходни...... Жал ми е за нас. Но повече ми е жалост за вас.

Репортер на Lupa.bg откри и случай, при който на украинци се отдават жилища на двойно по-високи от междинните пазарни цени за квадратен метър. Така, да вземем за пример, апартамент в столичен квартал с 2 стаи от 700 лв. на месец скача на 1200-1300, при положение, че емигрант желае да го наеме.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР