Маслото от авокадо може да бъде един сериозен помощник в

...
Маслото от авокадо може да бъде един сериозен помощник в
Коментари Харесай

Искате ли здрава и красива коса? Авокадото ще помогне

Маслото от авокадо може да бъде един сериозен асистент в грижата за косата.

То може да благоприятства намаляването на сухотата и предотвратява косопада. Причината? Неговият забавен състав.

Този артикул е източник на мононенаситени мастни киселини, полиненаситени мастни киселини, витамин Е и биотин, наред с други субстанции, които подхранват и укрепват косата.

Без подозрение едно от най-разпространените приложения на маслото от авокадо е обвързвано със здравето на косата. Предвид състава му се предлага като помощно средство за лекуване на повредена, суха и чуплива коса. Дори се счита, че оказва помощ за попречване на несъразмерен косопад и други увреждания на косата.

Мазнините в авокадо хидратират, възвръщат и укрепват косата. По този метод постоянната приложимост разрешава поддържане на ослепителен и здрав тип на цялата коса.

Продуктът усилва синтеза на колаген - основен асистент за растежа на мощна и здрава коса. По същия метод има противовъзпалително деяние, което понижава риска от проблеми със скалпа.

Въпреки че са нужни повече проучвания, с цел да се ревизират свойствата на това масло върху косата, се счита, че то има и други забавни резултати. 

Светът на хубостта също му приписва следните преимущества:
Защитава от вреди, породени от слънцето или от сешоари и маши за косаЕстествено средство срещу начупване Средство срещу пърхот и сърбеж по скалпаСъюзник срещу преждевременното стареене на косата, с помощта на приноса си на антиоксиданти
По принцип маслото от авокадо може да се употребява като сурогат на балсама за коса. Неговата текстура и свойства са идеални за разплитане, поддържане и хидратиране на кичурите. Също по този начин е уместно за подготвяне на домашни маски или възстановителни процедури. 

Приготвянето на естествен еликсир с масло от авокадо е доста елементарно. Можете даже да употребявате продукта независимо.

Възможно е обаче и да го комбинирате с 4 или 6 капки етерично масло от мента или лавандула за по-пълноценна грижа. Крайният артикул се масажира по целия скалп и кичурите на косата. Резултатът? Силна и лъскава грива.

Разбира се, защото е толкоз повсеместен артикул, той може да се комбинира и с други естествени съставки, които също работят като балсами. По този метод сухотата и накъсването, породени от топлота, плувни басейни или слънце, могат да бъдат понижени.

Необходими съставки: 1 банан, 1/2 зряло авокадо, 20 грама пчелен мед, 15 грама кокосово масло, 15 грама масло от авокадо

Инструкции: Първо поставете твърдите съставки в блендер и пасирайте, до момента в който получите безусловно гладка примес. След това прибавете маслата и меда и разбъркайте. Втрийте маската по цялата коса и скалпа. Оставете да работи 20 или 30 минути. Изплакнете с хладка вода и измийте с шампоан.

Опитайте се да го употребявате в умерени количества, с цел да избегнете излишното омазняване в корените. Освен това не забравяйте да допълвате потреблението му с други грижи и артикули, защото единствено по себе си не е задоволително, с цел да остане косата здрава.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР