Мащабно разследване тече в момента в Пазарджик по съмнения за

...
Мащабно разследване тече в момента в Пазарджик по съмнения за
Коментари Харесай

Мащабно разследване за търговия с вот тече в Пазарджик

Мащабно следствие тече сега в Пазарджик по подозрения за проведено пазаруване на гласове. То е почнало след ареста на кандидат-депутата от листата на Движение за права и свободи и някогашен общински консултант Искро Бейков преди дни. Той бил спрян от пътни служители на реда, тъй като карал без колан. Нервното му държание събудило подозрения и униформените претърсили колата, а в жабката разкрили тетрадка с имена, ЕГН-та и адреси на хора от квартал “Изток “. Ведната е сезирана прокуратурата в града, формирано е досъдебно произвеждане.

Пред “Дарик “ районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев удостовери, че се води такова следствие, само че за момента отхвърли да цитира имена, защото към момента не са събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение. Бакърджиев разясни още, че са осъществени претършуване и изземване и от вкъщи на още един мъж от квартал “Изток ", също обществено прочут. Там също са открити описи. Но на никое място не са открити пари, които да потвърждават търговия с избор.

Имената в описите са над 300. Вчера и през днешния ден са разпитани над 70 души, това следва и с останалите. Никой от тях не е признал да са му предлагани пари, с цел да гласоподава за съответна партия и съответен претендент. Вероятно тъй като са наясно, че такова самопризнание би ги трансформирало от очевидци в обвинени.

Сигналите за изборни закононарушения преди и по време на вота от 2 април са били в пъти повече, в сравнение с по време на предишни избори, заяви още Радослав Бакърджиев. Каква е повода, е мъчно да се каже с решителност. По огромна част от жалбите са формирани досъдебни производства. Въпрос на време е да се разбере дали следствията ще потвърдят закононарушение или ще бъдат прекъснати заради липса на доказателства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР