Mащабна акция по линия на незаконната миграция се извършва на

...
Mащабна акция по линия на незаконната миграция се извършва на
Коментари Харесай

Гл. секретар на МВР за трафика на мигранти: Държавата ще отговори с цялата си мощ

Mащабна акция по линия на противозаконната миграция се прави на територията на няколко Областни дирекции на полицията. Действията се управляват от основния секретар на Министерство на вътрешните работи в съгласуваност с Главната дирекция „ Национална полиция ”. Главен комисар Петър Тодоров даде брифинг по тематиката.

В рамките на 2 дни е извършена акция против 2 групи на територията на Сливен. 12 лица са арестувани за присъединяване в канал за трафик на бежанци, оповестиха по-рано през днешния ден от прокуратурата.

5 са с повдигнати обвинявания и мярка за неотклонение задържане за 72 часа, сподели Тодоров.

Сред задържаните е и ръководителят на канала, който е сирийски жител. Той живее в Пловдив, където има законна работа и другарка.

Има данни, че рейсът с незаконни бежанци, който умъртви двама служители на реда в Бургас, е бил част от разрушения канал. Мигрантите са набирани в Истанбул и прекарвани през територията на нашата страна против 2000 - 3000 евро.

Всички версии, в това число тази, ще бъдат обширно тествани, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той се ангажира с още резултати в идващите дни.

Тодоров разяснява и акциите против пазаруването на гласове. Работи се по 45 сигнала за пазаруване на гласове. 8 са формираните досъдебни производства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР