Машините за продажба на билети - в автобусите и на

...
Машините за продажба на билети - в автобусите и на
Коментари Харесай

Машините за продажба на автобусни билети във Варна вече приемат и монети от 2 лв.

 Машините за продажба на билети - в рейсовете и на спирките, към този момент одобряват и монети, с номинална стойност от 2 лева Досега това не беше допустимо, защото към датата на оповестяване на публичната поръчката през 2013 година, такива монети не бяха в обращение, заяви Биляна Якова, началник на плана " Интегриран градски превоз “.  Автоматизираната билетна система работи по всички автобусни линии, като се изключи линия № 409, която се обслужва от  " Транстриумф  Холдинг “ АД.  Автоматите на спирките също работят. Машините оферират 2 съществени вида артикули – общоприетите хартиени билети, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена избрана сума пари. Електронните билети могат да бъдат изразходвани посредством валидиране на картата в особено валидиращо устройство в рейса, разясни тя. 

Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести стеснение на пасажерите, които употребяват всеобщия градски превоз в града. Ползването на карта е и най-хубавият вид за интензивно пътуващите жители, защото може да се зарежда неведнъж с електронни билети. За тези, на които се постанова еднократно да употребяват градския превоз, остава опцията за книжен билет, чието време стартира да тече незабавно след закупуването. 

" Бих желала да обърна специално внимание на следното: Преди да се сложи монета или банкнота, ползвателят би трябвало да си избере артикул (билет и/или карта). В противоположен случай машината няма по какъв начин да пусне билет, а ще връща поставената монета или банкнота. Това не значи, че билетната система не работи “, разяснява Биляна Якова. 

Указания за работа с оборудването:

Закупуване на еднократен книжен билет или карта с електронни билети:

1.Натисни бутон " Купи билет “ или " Купи карта “;

2.Избери вида билет или карта;

3.Направи заплащане преди да изтече времето;

4.Вземи твоя билет или карта

Зареждане на карта с електронни билети:

1.Закупи твоята предплатена карта от автомата;

2.Избери предплатен пакет билети, който желаеш да заредиш;

3.Направи заплащане преди да изтече времето;

4.Вземи твоята карта;

Не забравяй да валидираш електронния си билет в рейса!

Автоматизираната Билетна Система в Градския превоз на град Варна е един от съставените елементи на план " Интегриран градски превоз на Варна “ и бе  пусната пилотно  на 23.11.2017 г.  по линия № 10 от общинската транспортна скица.  Поетапно по-късно бяха пуснати всички автобусни линии. В средата на месец август 2019 година при част от машините за продажба на билети имаше краткотрайно усложнения при закупуване на транспортни документи заради преконфигурация на билетната система, според условията на новата Наредба – Н 18 за вписване и отчитане на продажбите в комерсиалните обекти. При пораждане на въпроси, жителите, ползващи градския превоз, могат да се обръщат към Оперативна програма " ТАСРУД “ на телефон 0700 20 280 или [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР