Мъртва видра е била заснета от очевидец на плажа на

...
Мъртва видра е била заснета от очевидец на плажа на
Коментари Харесай

Откриха труп на много рядък хищник на плажа на Златни Пясъци СНИМКИ

Мъртва видра е била снимана от свидетел на плажа на Златни пясъци. Според индивида най-вероятно се касае за морска видра, която е доста необичаен тип.

Тялото на животното е пред хотел "Лилия ", посочи индивидът.



Морската видра е граблив морски бозайник. Приема се, че морската видра има най-гъстата, топла и водоустойчива кожа в животинския свят, която, макар неналичието на мастен пласт, ѝ оказва помощ да поддържа температура от 38 градуса.

Въпреки че може да върви по сушата, морската видра прекарва съвсем целия си живот във водата. Морската видра е изцяло морско животно, приспособено към живот във водата. Тя плува по тил, до момента в който се храни, употребявайки коремчето си за маса, а когато спи, се увива във водорасли, с цел да не я отнесе течението, написа в Уикипедия.

Морските видри населяват най-вече крайбрежните елементи на моретата, където се гмуркат за намиране на храна. Плячката включва морски безгръбначни като морски таралежи, мекотели, ракообразни, както и редица типове риба.

Забелязана е използването на камъни за разчупване на черупки и накъсване на плячка, което прави морската видра един от дребното бозайници, употребяващи принадлежности.

В огромна част от ареала си е основен тип, контролиращ популациите на други организми, като да вземем за пример морски таралежи. Хранителните привички на морската видра включват и типове храни употребявани от хората, което постоянно е причина за конкуренция сред хората и видрите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР