Мартина е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато навършва два

...
Мартина е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато навършва два
Коментари Харесай

Зов за помощ: 5-месечно бебе страда от остра лимфобластна левкемия

Мартина е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато навършва два месеца. Родителите научават за заболяването откакто детето подвига температура.

„ Направихме цялостна кръвна картина и от проучванията ѝ се разбра, че левкоцитите са доста над нормата”, споделя майката Нели Петрова.

Започва тежка химиотерапия с доста странични резултати.

„ Едно бебе, когато заплаче, или е гладно, или му се спи. Докато при нас в никакъв случай не знам дали казусът не е по-сериозен”, споделя още Нели.

--> В момента Мартина е в ремисия.

Лечението би трябвало да продължи минимум две години. Родителите считат, че е най-добре това да се случи в чужбина. Лекарите ги поддържат.

Родителите на Мартина към този момент са подали заявление във Фонда за лекуване на деца. Но времето ги притиска и по тази причина фамилията към този момент чака предложения от лечебни заведения в чужбина. Точната сума за лекуването към момента не е ясна.

„ Очакваме сумата да бъде сред 100 – 150 хиляди евро, което е естествената сума за сходно лечение”, изяснява Десислава Врагова, която оказва помощ на семействотои с организирането на благотворителна акция.

Ако лекуването на Мартина в чужбина бъде утвърдено, набраната сума по дарителската сметка ще се употребява и фондът ще ги дофинансира.

Ако желаете да помогнете, можете да го извършите на следните дарителски сметки:

IBAN: BG68FINV91501317133190
Tитуляр: Мартина Ангел Петрова
BIC: FINVBGSF
Paypal акаунт: [email protected] – Ангел Петров (баща на Мартина Петрова)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР