Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков за най-много голове

...
Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков за най-много голове
Коментари Харесай

Той го направи! 40-годишният Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков и донесе победа на Берое

Мартин Камбуров изравни върха на Петър Жеков за най-вече голове в българския футбол хайлайф! Нападателят донесе успеха на своя Берое над Ботев Враца в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. " Заралии " се постановиха с минималното 1:0, а Камбуров вкара единственото попадение в срещата. Така капитанът на старозагорци има на сметката си 253 гола в родното състезание, колкото е отбелязал и легендата Петър Жеков.

Иначе Берое заслужаваше повече успеха, с оглед играта на терена. Освен попадението на Камбуров, което пристигна от дузпа в 47-ата минута, домакините удариха и греда 5 минути преди края след удар на Стийв Фуртадо. В 76-ата минута пък Йоан Бауренски бе изпъден с пряк червен картон след интервенция на ВАР системата за рисково влизане в краката на неприятелски нападател.

Двубоят стартира с напън на домакините от Стара Загора. В 4-ата минута Камара насочи слаб отдалечен изстрел и разумно Костов улови без проблем.

В 10-ата минута пристигна и най-чистото състояние до този миг, само че то бе на сметката на врачани. Дориан Бабунски опита шанса си от директен свободен удар, само че за негово злощастие кълбото мина на сантиметри от страничния дирек. Веднага по-късно в ответната офанзива още веднъж Камара опита да трансферира Костов, само че безрезултатно.

Натискът на Берое обаче продължи и в идващите минути. В 17-ата след центриране от корнер Камара игра с глава, а топката попадна в Сако. Той от извънредно близка отдалеченост не съумя да насочи прекрасен изстрел и изкара в навън. В 30-ата минута Серкан Юсеин опита отдалечен удар, само че неопределено.

В 32-ата минута Стийв Фуртадо центрира добре отдясно и откри непокрития Мартин Камбуров. Нападателят скочи и насочи рисков изстрел с глава, само че право в ръцете на Костов.

6 минути по-късно Лебон откри Серкан в наказателното поле. Полузащитникът овладя добре и с лъжливо придвижване съумя да се оправи със бранител на гостите. Завършващият му шут обаче се оказа не толкоз добър и не откри очертанията на вратата.

В 42-ата минута Камара направи прелестен рейд отдясно и копна кълбото към Камбуров. Капитанът на Берое игра с глава от близка отдалеченост, само че изкара в навън.

В първите секунди на втората част Берое получи правото да извърши дузпа след нарушаване против Кийлън Лебон. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сбърка и вкара за 1:0. Така нападателят вкара гол номер 253 в българския футболен хайлайф, с което изравнява върха на Петър Жеков за най-вече попадения.

В идващите минути Ботев Враца оказа напън и погледна по-сериозно към изравнителното попадение, само че до сериозна обстановка по този начин и не стигна. В 70-ата минута след контраофанзива Мартин Камбуров бе изведен самичък против вратаря на гостите. Нападателят се оправи със бранител на Ботев, мина и около вратаря, само че се забави със завършващия удар, като разреши на Костов да му отнеме.

В 76-ата минута играта бе прекратена, а Никола Попов се насочи към ВАР-монитора, с цел да преразгледа обстановка. Оказа се, че тя е за рисково влизане на Йоан Бауренски няколко минути по-рано. След като видя записа, реферът се върна на игрището и сподели червен картон на полузащитника на Ботев (Враца. Така гостите останаха с 10 души до края на мача.

В 85-ата минута Стив Фуртадо проби добре в наказателното поле, освободи се от бранители на гостите и откри място за изстрел. Страничният дирек обаче не му разреши да удвои резултата. Секунди по-късно Камбуров бе изведен самичък против стража на Ботев, само че Костов се намеси добре и избави.

С тази победа Берое събира в актива си 9 точки и изпреварва днешния си противник, изкачвайки се на 5-ото място. " Заралии " прекъсват и отрицателната си серия от 2 следващи загуби. Ботев Враца от своя страна позволи първа загуба в шампионата през този сезон. Врачани са с 8 точки и се намират на 6-ата позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР