Мартенските номера започнаха два дни по-рано от старта на женския

...
Мартенските номера започнаха два дни по-рано от старта на женския
Коментари Харесай

Мартенските номера почнаха. Времето се обръща

Мартенските номера започнаха два дни по-рано от старта на женския месец. Времето се обръща през днешния ден и следобяд стартира захлаждането, което сензитивно ще усетим в неделя.

Утрото е ясно и безшумно.  На обособени места в равнините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°. Преди обяд ще е най-вече слънчево със слаб югозападен вятър. Видимостта в равнините ще се усъвършенства, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от " Фокус ". След обяд от север облачността ще се усилва и вплътнява, и вечерта тук-там в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от североизток, ще е сдържан и краткотрайно мощен, и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Ще е към момента топло с оптимални температури сред 15° и 20°.През нощта против неделя със застояването на доста места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде близо до междинното за месеца. Вечерта от северозапад ще стартира да се покачва.

Над Черноморието денят ще стартира с най-вече слънчево време, само че след обяд от север облачността ще се усилва и до вечерта тук-там ще превали дъжд. Преди обяд ще духа слаб югозападен вятър, а след пладне вятърът ще се ориентира от североизток, ще сдържан до мощен. Привечер и през нощта против неделя доста ще застудее. Максимални температури на въздуха: 12°-17°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с наклонност вечерта да се усилва.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд от север облачността ще се усилва и вплътнява, и до вечерта тук-там ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа мощен северозападен вятър и температурите ще се намаляват. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 3°.

В неделя облачността ще е по-често забележителна, на обособени места, основно в Централна и Източна България, ще има и слаби превалявания от дъжд и сняг. С продължаващото захлаждане температурите ще се намалят доста. В началото на новия месец ще е относително студено, облачността ще е най-вече забележителна, на 1 март в североизточните региони и в планините ще превали слаб сняг, във вторник - съвсем без превалявания. В Дунавската низина в понеделник вятърът краткотрайно ще се обърне от запад, ще бъде слаб до сдържан и в западната й половина температурите ще са до към 12°. В останалата част от страната оптималните ще бъдат сред 4° и 9°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР