Мароко вероятно също ще се окаже замесено в скандала около

...
Мароко вероятно също ще се окаже замесено в скандала около
Коментари Харесай

Мароко може да е замесено в корупционния скандал в ЕП

Мароко евентуално също ще се окаже забъркано в абсурда към делото за корупция в Европейския парламент, обвързвано с Катар. Това оповестява изданието Der Spiegel , базирайки се на поверителни документи.

По данни на редакцията северноафриканската страна може би е употребявал разнообразни типове въздействие в Европейски Съюз даже по-интензивно и по-дълго от Катар. По-конкретно, някои от главните обвинени по случая, в това число някогашният заместник-председател Ева Кайли, нейният помощник Франческо Джорджи и някогашният народен представител Антонио Панцери, са имали " съмнителни връзки “ с Мароко, преди да получат средства от Катар.

Според документите, прегледани от екипа на Der Spiegel, следствие на белгийските организации за сигурност и разследващите организации на други страни от Европейски Съюз разкрива " мрежа, работеща за Мароко, както и за Катар “, която се пробва да повлияе на работата на европейските институции посредством " подкупване на лица на основни позиции “. Най-вече в Европейския парламент, само че освен там, отбелязва изданието.

Твърди се, че мароканското външно разузнаване е наело екип, състоящ се от италианците Панцери, Джорджи и евродепутата Андреа Коцолино, с цел да повлияят на групата на социалдемократите в Европейския парламент още през 2019 година, се акцентира в документите.

Корупционен скандал в Екологичен потенциал избухна на 9 декември, когато белгийската полиция организира огромна интервенция в Брюксел и арестува четирима души, в това число заместник-председателя на Европейския парламент Кайли. Белгийската прокуратура съобщи, че всички обвинени в следствието " са обвинени в заплащане на огромни суми пари или предложение на обилни дарове на трети страни с политическа и/или стратегическа позиция, която им разрешава да въздействат върху решенията на Европейския парламент ". Целта им е била да се усъвършенства имиджът на Катар в Европейски Съюз преди Световното състезание по футбол през 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР