Мароко получи домакинството на турнира за Купата на Африканските нации

...
Мароко получи домакинството на турнира за Купата на Африканските нации
Коментари Харесай

Официално: Мароко приема КАН 2025

Мароко получи семейството на шампионата за Купата на Африканските народи през 2025-а година, откакто централата на футбола на континента взе решение да лиши Гвинея.

Изпълнителният комитет на Конфедерацията на Африканския футбол (КАФ) се събра през днешния ден в Кайро, с цел да прегледа обстановката с организацията на шампионата през 2025-а.

Първоначално Гвинея трябваше да поеме шампионата, само че при започване на 2023-а година се разбра, че това е невероятно. При това състояние в къси периоди бяха разпратени писма до други страни със питане кой може да реагира оптимално бързо.

Алжир, Замбия и обединена кандидатура на Нигерия и Бенин също бяха обсъждани до един миг, само че в следствие всички те се отдръпнаха и това напрактика даде шампионата на Мароко. Домакинството на Мароко на шампионата за Купата на Африка усилва възможностите на страната и да поеме Световното през 2030-а година дружно с Испания и Португалия в взаимна кандидатура.

Мароканците са подготвени незабавно да стартират възстановяване на инфраструктурата, която освен ще отговори на условията за шампионата, само че и ще бъде съобразена с ФИФА.

Изненадата е, че през 2027-а година шампионатът е даден на три страни в Източна Африка. Това са Кения, Уганда и Танзания, които нямат съществени обичаи във футбола. Тяхното предложение е определено пред това на Сенегал и Египет. Решението беше оповестено персонално от президента на КАФ Патрис Мотцепе, който прочете по какъв начин са дали своят вот членовете на изпълкома на КАФ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР