Марокански съд наскоро потвърди 18-месечната присъда и глобата от $3.7

...
Марокански съд наскоро потвърди 18-месечната присъда и глобата от $3.7
Коментари Харесай

Мъж си купи Ферари с Биткойн и получи година и половина затвор

Марокански съд неотдавна удостовери 18-месечната присъда и санкцията от $3.7 милиона на 21-годишния френски жител Томас Клаузи, който нелегално е закупил Ferrari посредством Биткойн.

Това решение, в началото издадено от Апелативния съд в Казабланка през октомври 2022 година, беше доказано по-рано този месец, както съобщи юристът на Клаузи, Мохамед Аганаж. Арестът на Клаузи е осъществен през 2021 година след придобиването на първокласния автомобил.

През 2017 година Мароко вкара възбрана за владеене и търговия с криптовалути. С потвърждаването на присъдата на Клаузи, страната цели да изпрати ясно обръщение към лицата, склонни да употребяват цифрови активи.

Въпреки строгата позиция на Мароко във връзка с криптовалутите, нейните жители демонстрират забележителен интерес към цифровите активи. Според световния показател за приемане на криптовалути за 2022 година, направен от Chainalysis, Мароко се подрежда на 14-о място в света във връзка с приемането на криптовалути , оценено въз основа на разнообразни фактори.

Съдебното произвеждане против Клаузи стартира, когато французойка, пребиваваща в Казабланка, му продава гореспоменатото Ферари за €400,000 ($436,600) в Биткойн . Впоследствие тя подава тъжба, в която упреква Клаузи в “ “.

Освен това марокански жител подава обособена тъжба против Клаузи, в която твърди, че той с машинация е подписал чек на непознато име, който е получил в подмяна на Биткойн, с цел да закупи три часовника, принадлежащи на мароканския жител. Съдът постанови, че Клаузи би трябвало да възвърне на притежателя на часовниците сумата от €3,900.

Въпреки че плануванаъа присъда е 18 месеца, юристът на Клаузи загатна, че се чака клиентът му да изтърпи малко повече от месец в пандиза, с цел да изтърпи наказването си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР