Маркетингът може и да не изглежда най-належащ в началото на

...
Маркетингът може и да не изглежда най-належащ в началото на
Коментари Харесай

Не започвайте без него!

Маркетингът може и да не наподобява най-належащ при започване на една компания, която към момента пробва да построи и дефинира продукта си.

Обратно на общото поверие, той е наличен и много ефикасен, даже и в първите дни от съществуването на един бизнес, счита Кумар Арора, основен изпълнителен шеф на Arora Ventures & Trust Foods, за Entrepreneur.com.

Множество преимущества има маркетингът за стартъпите, в това число в трупането на информация за това кои са ефикасните канали и къде се реализират най-вече продажби. Това е значимо да се знае овреме, тъй като някои започващи компании набъбват прекомерно бързо, а тогава се оказва, че разполагат с задоволително пари за вложения в връзка. Трябва им обаче познанието за потребителите. Ето 3 рекомендации за наличен маркетинг за стартъпи.

Маркетинг на наличието

Т.нар. контент маркетинг не коства нищо, само че може да се окаже награждаващ толкоз, колкото платената реклама. Създайте си блог и използвайте подобаващи основни думи, с цел да се издигнете в резултатите в търсачката без да инвестирате нито лев в платено търсене. Ако към момента нямате уеб страница, можете да си създадете и акаунт в Medium, LinkedIn или платформа, характерна за промишлеността ви, където да публикувате и да притегляте почитатели.

Лансирайте обществени акции с безвъзмездни принадлежности

Възползвайте се от всички безвъзмездни принадлежности, до които имате достъп в обществените медии. Фейсбук предлага принадлежности за безвъзмезден маркетинг, характерни за дребния бизнес. Например автоматизирането на постоянно задавани въпроси във Фейсбук Messenger може да понижи времето ви за отговор и да усили бързината при даване на информация на потребителите за вашите услуги. Това ще им помогне да вземат решение за покупката.

Платен маркетинг: Започнете с малко, само че по-рано

Платените реклами в обществените медии и в търсачките са огромни съставни елементи от платените маркетингови акции, само че не изискват стабилен бюджет, с цел да започнете.

100% гратис е да създавате бизнес сметки в платформите в обществените медии. Започнете да публикувате органични изявления, с цел да научите някои неща за аудиторията си. След това започнете с дребни вложения и опити, фокусирайте се върху това да откриете кои са удобните фактори към бизнеса ви – най-ефективните канали, типове наличие и характерности на таргет групите.

По материал на Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР