Марк-Андреа Хюзлер се класира за финала на турнира по тенис

...
Марк-Андреа Хюзлер се класира за финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Марк-Андреа Хюзлер: Целта ми е да победя утре и да спечеля първата си титла

Марк-Андреа Хюзлер се класира за финала на шампионата по тенис Sofia Open 2022. В страховит дуел швейцарецът се наложи над Лоренцо Музети (Италия) със 7:6(5), 7:5 и за първи път в кариерата си ще играе на край на шампионат на АТП.

" Играх тук преди две години и имах страхотна победа против Басилашвили. И също по този начин тази година, явно е нещо ново за мен да бъда на финала на шампионат от АТП 250. Чувствам се чудесно, играх страховит тенис тази седмица. Наистина ми хареса тук от първия ден и се показах ужасно, което в действителност е изненадващо, тъй като дойдох от Сан Диего след тежки полети. Все още не бях подготвен на 100 %, само че всеки ден тук ставах все по-добър и по-добър. Освен това имах малко шанс в решителните моменти в последните два мача. И това е в действителност ме прави благополучен ", сподели Хюзлер на конференцията след мача.

" Едно е несъмнено, че за първи път в живота си имам треньор, който е 100 % предан на мен. Познавам го от няколко години, само че в действителност започнахме да работим дружно през март. По отношение на играта дружно създадохме проект, по който желая да усъвършенствам играта си. Опитваме да намеря метод да играя всеки мач със мощните си страни. Не всякога е допустимо, тъй като съперникът също играе. Съсредоточихме се върху моите сървис геймове, уверихме се, че ще вървят безпрепятствено. И по-късно обръщаме внимание на посрещането. По принцип задачата е да не разрешавам на съперника да му е леко, в случай че е допустимо. Аз съм състезател, който може от всичко по малко. Силните ми страни са експанзията, само че в този момент би трябвало да стартира да съм по-стабилен в разиграванията ", добави той.

Хюзлер сега е първа ракета на Швейцария.

" Да, станах номер 1 на Швейцария, след загубите от няколко наши момчета тази година. Те са ми положителни другари. Да, аз съм номер едно, само че още не се усещам напълно по този начин. Сега сигурно статутът ми ще бъде подсилен от тези страхотни резултати ", добави той и описа усещанията си от легендата на швейцарския тенис Роджър Федерер, който преди няколко дни публично приключи кариерата си.

" Той е занимателен човек. Федерер направи страхотни неща за швейцарския тенис. Наистина желая да го опозная по-добре. Тренирахме две седмици. Успях да видя метода, по който тренира, да усетя доста неща, които желая да взема от него. Например, едно от нещата е методът, по който той може да се изключи незабавно от корта, да се посмее, да се забавлява, да се усмихва доста. И след това отново стартира да тренира, включва на различен режим и равнището е налице. Понякога и аз се пробвам да го направя, само че равнището ми го няма. Така че работя върху това, тъй като в последна сметка би трябвало можем да си прекараме добре и на корта. Това е значимо за мен ", сподели още Хюзлер.

В тайбрека против Музети той направи поврат от 1:5 до 7:5 и поведе в резултата.

" В първия сет усетих, че и двамата сервирахме доста добре. Така че трябваше да приема това, нямаше какво да направя. И по този начин стигнахме до тайбрек. Тук всяка точка е от голяма важност. Определено не изиграх най-хубавия тайбрек първоначално, направих двойна неточност. Когато губиш с 1-5... Аз съм губил и с 0:6 и съм успявал да печеля. Тенисът в никакъв случай не свършва. Ако ме питате дали смятах, че ще печеля този сет от 1:5, евентуално бих споделил не. Но още един път ще кажа – всеки състезател знае, че в тениса всичко е допустимо. Продължавате просто да играете, да взимате положителни решения или най-малко да се пробвате. Така и стана. Във втория сет той имаше добър сервис. Обикновено във всеки мач имаш най-малко един сложен сервис гейм. Много съм благополучен от метода, по който съумях да подкрепям равнището си високо в него. Чувствах се доста удобно с играта си през днешния ден. Знаех, че мога да употребявам мощните си страни и да бъда настъпателен ", сподели швейцарецът.

Той чака да изиграе добър дуел и на финала на следващия ден.

" Аз съм тенисист, който се концентрира върху своята играта, тъй като без значение против кого играя, има неща в моята игра, върху които би трябвало да работя и да печеля мача. Това явно е моята игра на сервис, тъй като това е нещо, което мога да управлявам. И аз върша това сносно през цялата седмица. Това е най-голямата ми цел за на следващия ден – просто да продължа по този начин и да не разреша на съперника ми да има доста шансове на моя сервис. Това ще бъде край, което е напълно ново за мен. Ще опитам най-хубавото ", съобщи Хюзлер.

" Целта ми за тази година беше да завърша в топ 100. Предполагам, че с тази победа това към този момент е реалност. В тениса задачите постоянно се трансформират. В началото на годината бях на 180-о място и задачата ми беше да стигна 120. Но имах сполучлива година. И усещам, че е значимо да си слага нова цел, да продължа да прогресирам. Защото в края на деня не знам какъв брой още мога и до каква степен мога да стигна в ранкинга. Просто желая да съм допустимо най-високо. Смятам, че би трябвало да продължа да бленувам и да стигна допустимо на първо време. Затова нямам последваща цел. Най-близката такава е на следващия ден да победя и да печеля първата си купа. Следващата седмица ще продължа. Това е най-голямата ми цел сега. И сигурно мога да се любувам на страхотната седмица ", разяснява швейцарецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР