Мария Трифонова от Синитово, за която писахме преди дни, че

...
Мария Трифонова от Синитово, за която писахме преди дни, че
Коментари Харесай

Мария събра първите 500 лева за лечението си

Мария Трифонова от Синитово, за която писахме преди дни, че се нуждае от средства за незабавна промяна на става, е събрала първите 500 от нужните към 7000 лв.. Добрата вест пристигна доста скоро след първите й апели за помощ, като тя е получена главно с помощта на това, че където и да е била, е основала положителни другарства с десетки хора. Научили за казуса й, в този момент те й звънят от цяла България, както и от чужбина – хем да я окуражат, хем да я уведомят, че ще създадат превод по сметката й.

До момента с пари са помогнали Малина Хамалска, Петко Маринов, Иван Геров, Факри Хаджиев, Георги Данаилов, Латинка Славейкова, Дора Маркова, Оля Петрова, Георгена Димов, Таня Вацева, Вера Кисова. Всички те са или някогашни съученици и състуденти на Мария, или другари, или ученици на Езиковата гимназия от времето, когато Трифонова е била част от екипа на образователното заведение. Подкрепа идва от Гърция, Англия, Канада и под дърво и камък.

Много от тези хора за пръв път чуват за казуса на Мария, въпреки че тя е претърпяла към този момент доста интервенции, в това число и за промяна на стави. Досега е избягвала да търси помощ от другите, разчитала е главно на фамилията си. Преди време била проведена акция за финансиране на една от интервенциите, само че парите доста бързо били набавени единствено от възпитаници в Езиковата, от класа на Емилия Дурева. Така не се наложило нещата да излизат в общественото пространство.

Трифонова е обнадеждена от мощната поддръжка на старта и има вяра, че скоро цялата сума ще бъде събрана. По медицински аргументи е желателно това да стане до края на март, с цел да може да се насрочи дата за интервенция. Две седмици са нужни, с цел да се поръча и достави изкуствена става от Германия - би трябвало да се направи по самостоятелен план, защото дамата е с нанизъм (нисък ръст), който води до присъщи особености на костната система и общоприетите медицински произведения са неприложими. Вече от година Мария е на легло, а не трябва повече да се залежава, с цел да не се стигне до по-тежки последствия. А и мечтае още веднъж да тръгне на работа, да изкарва заплата, да бъде потребна за себе си и фамилията си – като всички други хора.

Борбената Мария не чака единствено на другите и в този момент. Подготвила е писма, които сама ще изпрати до локални компании с молба за разпределяне на средства. Освен това от Националната организация на дребните хора са се заели да създадат срещи с кмета на Пазарджик Тодор Попов и ръководителя на Общинския съвет Хари Харалампиев, с цел да се види дали може да се отпусне парична помощ от локалните ведомства.

Дотогава акцията продължава.

Банковата сметка, на която Мария чака поддръжката ни, е

02/0000000017508534, IBAN BG57STSA3000017508534,

Банка ДСК, Мария Иванова Трифонова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР