Мария Габриел от ГЕРБ ще внесе писмо в Народното събрание,

...
Мария Габриел от ГЕРБ ще внесе писмо в Народното събрание,
Коментари Харесай

НА ЖИВО Отиваме на избори! Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат

Мария Габриел от ГЕРБ ще внесе писмо в Народното събрание, че отдръпва кандидатурата си за министър-председател на България. Това разгласи самата тя по време на ексклузивен брифинг.

„ Оценявам, че диалозите продължиха и през последните дни. Благодаря на всички за търпението и най-много на моя преговорен екип. Благодаря извънредно на Николай Денков. Последните месеци стана ясно, че значими промени за България се случват с ГЕРЛ. Показахме, че може да отстъпим в името на националния интерес ”, добави Габриел.

" ГЕРБ още веднъж отстъпи, само че се сложиха нови претенции. Ние казахме " не ". Това стана ясно от думите на Мария Габриел преди минути на ексклузивен брифинг на ГЕРБ. От ГЕРБ са отстъпили и са се отказали от Министерството на отбрата и Министерството на енергетиката, само че тогава са получили следващото изискване - от ПП-ДБ са поискали и Министерство на вътрешните работи.

" ГЕРБ още веднъж отстъпи, само че това не беше оценено. Постъпи ново искане. Искам да изразя страдание от създалата се обстановка, в която е видно, че бяха направени доста отстъпки, само че имаме солидна основа. За страдание, се обрисува да се върнем към тях след избори, които се надявам да са миг за мисъл за страната ", сподели още тя.

" Не съм имала диалог с Асен Василев. ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втори мандат ", акцентира Мария Габриел.

Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР