Марица (Пловдив) U19 стана шампион в Държавното първенство по волейбол

...
Марица (Пловдив) U19 стана шампион в Държавното първенство по волейбол
Коментари Харесай

Марица е шампион и при старшата!

Марица (Пловдив) U19 стана първенец в Държавното състезание по волейбол до 19 години! В борбата за купата, която се организира в зала Панайот Пондалов в София, маричанки победиха ЦСКА (София) с 3:1 (25:17, 29:27, 18:25, 25:12) гейма.

Титлата беше и подарък за спортния шеф на Марица Владимир Котев, който през днешния ден е рожденик и вицепрезидентът на клуба Светослав Славов, който през вчерашния ден беше рожденик. Двамата участваха на финала и бяха част от церемонията по награждаването.

Маричанки стартираха стремително първия гейм и поведоха с разлика още първоначално, стигна се до 18:12, а след сполучлива офанзива на Ива Дудова маричанки завоюваха след 25:17. Вторият гейм беше извънредно трагичен, ЦСКА водеше с две или три точки, само че Марица съумяваше да изравнява. Момичетата на Петя Стаматова съумяха да измъкнат гейма с 29:27 след обсада на Боряна Ангелова и да поведат с 2:0. В третата част ЦСКА поведе с 11:6, а след 25:18 софиянки понижиха изоставането си – 2:1 за Марица. Това беше и първият гейм, който маричанки изгубиха във финалите. Жълто-сините започнаха вихрено втория гейм и поведоха с 6:1, стигна се до 14:7 за маричанки. Маричанки затвориха гейма в своя изгода след сполучлива офанзива на Ива Дудова и след 25:12 подвигнаха трофея!

Ива Дудова стана най-резултатна за маричанки с 21 точки, в Мария-Габриела Миличевич добави 14 точки, а с 12 се регистрира Виктория Коева.

Йоана Атанасова стана най-резултатна за ЦСКА с 18 точки.

Марица завоюва и три от самостоятелните призов – за MVP беше избрана Ива Дудова, Маргарита Гунчева стана най-хубав разпределител, а най-хубаво либеро е Мила Пашкулева.

Крайно класиране финали U19:

1. Марица (Пловдив)
2. ЦСКА (София)
3. Казанлък Волей (Казанлък)
4. Локомотив 1929 НИДО (София)
5. Левски (София)
6. ЦПВК (София)
7. Славия (София)
8. Перун (Варна)

Държавно състезание за девойки до 19 години 2022 – стратегия, резултати, класиране
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР