Марица (Пловдив) постигна седмата си поредна чиста победа от началото

...
Марица (Пловдив) постигна седмата си поредна чиста победа от началото
Коментари Харесай

Марица се справи с Раковски за 59 минути

Марица (Пловдив) реализира седмата си поредна чиста победа от началото на сезона в Националната волейболна лига и продължава да е отпред в таблицата с съвършен актив от 21:0 гейма. Шампионките победиха като посетител Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:13, 25:13, 25:8) това беше и последна среща от първия полусезон в НВЛ, откакто към този момент всички тимове в шампионата са играли един против различен по един път.

Маричанки влязоха в дуела много мощно и поведоха със 7:0. При шест точки преднината пристигна техническото спирането – 12:6. Геймът беше затворен от маричанки с 25:13 след сполучлива офанзива на Добрина Христоскова. Във втория гейм Раковски не разреши сериозна разлика още първоначално и шампионките поведе със 7:4. При резултат 12:7 за Жълто-сините пристигна техническото спиране. Марица поведе с 2:0 гейма след неточност от сервис на състезателка на Раковски Савина Патева – 25:13. В третата част шампионките поведоха с 6:1, стигна се до 13:5, а дуелът беше затворен след 25:8.

Топреализатор на срещата стана Добрина Христоскова, която направи 18 точки за победителките, следвана от Кремена Каменова с 9 и Силвия Андреева с 8. За домакините най-резултатна стана Стелияна Чакърова с 6 точки.

За Марица следва спомагателен шампионат в НВЛ, който ще се организира от 12 до 14 декември. В него маричанки ще играят против Берое (Стара Загора), Казанлък Волей (Казанлък) и Перун (Варна), само че към момента не е явен градът хазаин на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР