Марин МИЛАШКИДокато аз съм директор на националните отбори, чужд играч,

...
Марин МИЛАШКИДокато аз съм директор на националните отбори, чужд играч,
Коментари Харесай

Расист ли е Гонзо?

Марин МИЛАШКИ
" Докато аз съм шеф на националните тимове, непознат състезател, с непознат паспорт, с различен цвят на кожата няма да играе. " Това се зарече техническият шеф на БФС Георги Иванов-Гонзо. Легендарният нападател на " Левски " счита, че измежду " лъвовете " би трябвало да бъдат налагани единствено българи.
Във футбола е като на доста места в страната - на виновни позиции се слагат хора, които не са за там. Иванов е характерен образец. Дълги години той беше против Боби Михайлов и компания, само че откакто се уреди с добър пост, заплата и служебна кола, мина от другата страна на барикадата. И стартира да коли и беси.
Вероятно Гонзо още не знае, че живеем в XXI век. Няма значение бял ли си, черен или виолетов. Щом имаш качества и покриваш всички условия, получаваш съответните права.
А хора на сходни обществени позиции би трябвало да се преценяват. Не са в селския хоремаг, с цел да приказват, каквото желаят, на по бира.
Какво ли мислят в БФС по случая? Ще понесе ли Иванов отговорност, тъй като с лека ръка потъпка така и така накърненото добро име на федерацията?
" Не на расизма! ". Под този девиз мина Световното състезание в Катар 2022. Целият футболен свят е от едната страна, а Гонзо - от другата, и приказва, каквото желае. Това, че не му харесват някои неща, е обособен въпрос. Фактът, че Иванов е бил добър футболист или треньор, не му дава право да си разрешава сходни волности. Гонзо само сподели, че по-скоро е в тима на расистите. А това е доста грозно.
И нека от БФС да вземат ограничения. Защото какъв образец дават хора като Георги Иванов на децата? Как би живял, да вземем за пример, в чужбина млад български футболист със препоръките на Гонзо?...
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР