Мариела Георгиева спечели сребърния медал в индивидуалната надпревара на кадетките

...
Мариела Георгиева спечели сребърния медал в индивидуалната надпревара на кадетките
Коментари Харесай

Сребърен медал за България от турнира по фехтовка Сабята на Етрополски“

Мариела Георгиева завоюва сребърния орден в самостоятелната конкуренция на кадетките в „ Сабята на Етрополски “. Турнирът, който е годен за Европейската купа, събра 216 състезателки от 23 страни, а конкуренцията беше извънредно висока. На пътеките в зала „ Универсиада “ излязоха и 24 българки от шест клуба, като за доста от тях това беше дебют в съревнование от сходен сан.

Мариела Георгиева, която е възпитаничка на пловдивския клуб Тракия с треньор Тодор Тонев, излезе от групите с 5 победи и една загуба. В елиминациите тя победи в първата си среща Аделина Елена Бутум от Румъния с 15:9, а в дуела за място измежду най-хубавите 32 се наложи над Матилде Бабандо от Франция с 15:9. Последва нова победа – над Доротия Сцонка от Унгария с 15:13 и успех над Ким Марли от Съединени американски щати с 15:7. В срещата за място на полуфиналите Георгиева се изправи против Джена Шоман от Съединени американски щати и след няколко обрата в резултата, откакто изоставаше с 13:14, завоюва с 15:14. В полуфинала сабльорката ни игра със самочувствие против Александра Куваева от Грузия и се наложи с 15:11. В срещата за купата българката отстъпи пред Зарифа Хюсеинова от Азебрайджан с 9:15, само че остави отлични усещания и сподели, че има капацитет за огромни победи. В топ 64 влязоха още две българки- Калина Атанасова приключи на 17 място, а Василена Кръстева е 40-та.

В крайното класиране първа е Зарифа Хюсеинова от Езарбайджан, втора е Мариела Георгиева, а третото място си разделиха Каролина Хофман от Полша и Александра Куваева от Грузия.

В отборната конкуренция при кадетите първенец стана отборът на Съединени американски щати. На второ място приключи Унгария, а трети са сабльорите на Турция. За медалите се бориха 50 тима от 18 страни, а България взе участие с 5 отбора. Първият тим на България в състав Симеон Далеков, Никола Господинов, Димитър Лазов и Станимир Пелов се класира на седмо място, откакто записа победи над Белгия с 45:31 и над първия тим на Испания с 45:31, и загуба от Съединени американски щати за влизане в полуфиналите с 43:45.

Наградите за най-добре показали се българи, обезпечени от Фехтовална академия „ Васил Етрополски “, получиха Мариела Георгиева и Станимир Пелов.

Призовете връчиха шефът на Фехтовална академия „ Васил Етрополски “ и член на Управителния съвет на Българска федерация по фехтовка Запрян Ванчев, и Антоанета Боева, член на Съвета на Фехтовална академия „ Васил Етрополски “.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР