Мариана Коцева ще бъде новият генерален директор на европейската статистическа

...
Мариана Коцева ще бъде новият генерален директор на европейската статистическа
Коментари Харесай

Българка е първата жена, назначена за генерален директор на Евростат

Мариана Коцева ще бъде новият общоприет шеф на европейската статистическа работа " Евростат ". Това се показва в публично известие на Европейската комисия (ЕК), обвързвано с редица предопределение, утвърдени през днешния ден от членовете й.

Коцева е част от екипа на Евростат от юли 2012 година, когато е назначена за зам.-генерален шеф на службата в Люксембург. От Комисията показват, че тя е първата жена, която застава на поста на институцията.

Преди да бъде назначена в Евростат Мариана Коцева управлява Националния статистически институт (НСИ) у нас.

 Мариана Коцева
Източник:

Мариана Коцева

" С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт на България, госпожа Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция ", показват от Европейска комисия.

В известието на Комисията се показва още едно предопределение, обвързвано с България. Става въпрос за това на Андрияна Сукова, която става зам.-генерален шеф на генерална дирекция " Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ".

В продължение на седем години тя е шеф в дирекция " Заетост ". Преди това Сукова е някогашен зам.-министър на земеделието у нас, а по-късно и член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР