Мари и Пол са най-предпочитаните имена за новордените през 2018

...
Мари и Пол са най-предпочитаните имена за новордените през 2018
Коментари Харесай

Мари и Пол са сред най-избираните имена в Германия, Мохамед - на първо място в Берлин

Мари и Пол са най-предпочитаните имена за новордените през 2018 година в Германия, демонстрира годишното изследване на Обществото за немски език (GfdS). При девойките тройката се добавя от София и Мария, а при момчетата - от Александър и Максимилян.

По данни на организацията GfdS, която разгласява рейтинги на най-популярните имена в Германия от 1977 година насам, болшинството от германците избират за децата си обичайни имена, каквито са носили техните родители, баби и дядовци. Наред с тези " типичен " имена, в листата за 2018 година влизат и къси имена като Миа, Анна, Леон, Ноа. Новост се оказват също по този начин Йохана и Хенри.

Рейтингът на определените имена остава неизменен спрямо 2017 година Емма, Ханна и Миа са най-избираните имена за девойки и Бен, Пол и Леон – за момчета.

Мохамед е най-избираното име за момче в Берлин

Като се има поради, че всеки четвърти гражданин на Германия е с имигрантски корени, а най-голямата част от мигрантите (14%), са от турски генезис, огромна част от имената са с турско-арабски генезис. Рейтингът на турските имена в Германия през 2018 година се оглавява от Лайла, Лейла и Мохамед.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР