Маратонът на Париж тази година няма да се проведе поради

...
Маратонът на Париж тази година няма да се проведе поради
Коментари Харесай

Тазгодишният маратон на Париж няма да се проведе заради пандемията

Маратонът на Париж тази година няма да се организира заради пандемията от ковид, оповестиха уредниците. Маратонът трябваше да се състои през ноември, само че по рекомендация на парижките управляващи беше анулиран поради епидемиологичната обстановка и невъзможността редица участници да дойдат във Франция.

" Заедно с управляващите в Париж взехме решение да отменим надпреварата през 2020 година. Като вземем поради компликациите, пред които са изправени спортистите, изключително задграничните, при подготовката за маратона, плануван за 14-15 ноември, взехме решение, че ще им бъде по-лесно, в случай че проведем надпреварата през 2021 година ", се споделя в известието.

" Ще работим взаимно с управляващите в Париж, с цел да организираме маратон през 2021-а, който ще събере най-хубавите бегачи по най-красивите улици в света ", прибавиха уредниците и показаха отчаяние от актуалната обстановка.
Парижкият маратон се организира от 1976 година. Маршрутът на надпреварата минаха пред най-известните места на френската столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР