Манипулация, пропаганда и фалшиви новини – С тези думи депутатът

...
Манипулация, пропаганда и фалшиви новини – С тези думи депутатът
Коментари Харесай

Андрей Слабаков с моментна снимка на информационната среда: Манипулация и пропаганда

Манипулация, агитация и подправени вести – С тези думи депутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в Екологичен потенциал Андрей Слабаков показа моментната фотография на осведомителната среда в България. Позицията си Слабаков изрази пред публицисти в Страсбург,в подтекста на разисквания в Европейския парламент законодателен акт за основаване на обща рамка за медийни услуги на вътрешния пазар (под името Европейски закон за свободата на медиите (EMFA). Целта е, обяснитой,въвеждането на повече регулации и надзор в бранша, по-добър от настоящия, както и изсветляване на действителните притежатели. „ Не е проблем свободата на словото, а злоупотребата със свободата на словото. Живеем в една извънредно нечиста осведомителна среда, а това не е добре.По-младите не са научени да четат сред редовете и не могат да се ориентират какво се случва “, сподели евродепутатът.

По думите му, сега комисия в Екологичен потенциал се пробва да направи надзорен орган, скроен по сходство на Съвет за електронни медии, само че на европейско равнище. Слабаков не пропусна опцията да направи пиперлив коментар по адрес на българския медиен регулатор, който не бил „ обичания му орган “. „ Те желаят да поемат цялостен надзор и да управляват тези, които управляват. А това постоянно е доста притеснително. Аз бих желал този орган да е самостоятелен. Би трябвало той да е от специалисти от разнообразни страни, а не от политици “, съобщи евродепутатът.

Още върви спорене, сподели Слабаков. И направи съмнение, че повече изясненост ще има през септември, може би.

Евродепутатът не скри скептицизма си за понятието " самостоятелна публицистика ". Посочи няколко противоречиви момента и с символичен образец изрази мнението си, че формулировката би трябвало да се промени.

Чуйте коментара на Андрей Слабаков в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР