Манипулаторите искат да контролират другите и по този начин да

...
Манипулаторите искат да контролират другите и по този начин да
Коментари Харесай

Манипулаторите използват тези 4 реплики най-често!

Манипулаторите желаят да управляват другите и по този метод да реализират личната си цел.

Когато започнете постоянно да поставяте под въпрос мислите, възприятията и вярванията си, манипулаторите имат силата да ръководят всеки аспект от живота ви.

За да ги забележите в точния момент, ви представяме най-честите изречения, които употребяват манипулаторите, с които се пробват да управляват своите „ жертви “ и да подкопаят самочувствието им.

Не ме разбра

Всички от време на време тълкуваме нещата неправилно, само че манипулаторът съзнателно ще ви упрекна и ще ви каже, че не сте разбрали изцяло какво се пробва да каже.

По този метод те основават неустановеност и подозрение у вас и поемат контрола върху това, което мислите, казвате и вярвате.

Драматизираш прекалено много

Манипулаторите доста постоянно употребяват това изречение или нещо сходно, " Ти реагираш прекомерно прочувствено ", „ Преувеличаваш “.

Когато манипулатор ви етикетира като човек, който прекалява с драматизма, това ви пречи да изразите личните си страсти и да кажете това, което мислите.

Винаги, когато желаете да споделите собствен проблем, ще ви кажат, че преувеличавате.

Скоро ще се случи по този начин, че пазите нещата в себе си и всичко, което той каже, минава без коментар от ваша страна, тъй като желаете да избегнете спора.

Имаш потребност от мен

Пълният надзор е крайната цел на манипулатора. Той желае да мислите, че не можете да съществувате без него.

Ако започнете да му вярвате, той ще ви управлява изцяло. Манипулаторът не е пълностоен без този надзор.

Ти си...

...ревнив, ядовит, параноичен и други сходни.

По този метод манипулаторът се пробва да сътвори у жертвата възприятие на подозрение по отношение на правилността на личните му решения или дейности.

Ако манипулаторът повтаря тези изказвания в дълготраен проект, индивидът в последна сметка стартира да им има вяра. По този метод манипулаторът построява самочувствие и унищожава вашето.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР