Манхатънският съд нареди на Ерик Тръмп, сина на настоящия президент

...
Манхатънският съд нареди на Ерик Тръмп, сина на настоящия президент
Коментари Харесай

Ерик Тръмп призован за показания пред съд в Манхатън

Манхатънският съд подреди на Ерик Тръмп, сина на сегашния президент на Съединени американски щати, да даде показания по отношение на следствието на „ Тръмп Организейшън “, заяви в Туитър основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, която стартира производството, оповестява ТАСС.

Според нея, съгласно решението на съдията, „ Ерик Тръмп към този момент няма да може да отсрочи показанията си под клетва “. Както отбелязва Джеймс, синът на президента на Съединени американски щати би трябвало да отговори на въпросите на нейните подчинени до 7 октомври. Президентските избори в Съединени американски щати са планувани за 3 ноември, а Доналд Тръмп се кандидатира за преизбиране.

Главният прокурор съобщи, че съда по този начин е разпоредил на „ Тръмп Организейшън “ да даде на проверяващите документи, свързани с недвижими парцели. Джеймс по-рано изиска тези материали. Тя означи, че компанията отхвърля да се съобрази напълно с тези претенции.

Държавният прокурор на Ню Йорк стартира следствие на „ Тръмп Организейшън “ през март. Компанията е обвинена в изкуствено завишаване на цената на активите си, с цел да получи заеми. Производството стартира, откакто юристът на някогашния президент на Съединени американски щати Майкъл Коен посочи, че „ Тръмп Организейшън “ е прибегнала до тази процедура. Коен работи с компанията към 10 години.

Коен беше наказан на три години затвор през декември 2018 година за редица закононарушения, в това число укриване на налози, нарушавания на финансирането на акции, банкови измами и даване на погрешна информация на американските финансови институции. Нарушението на разпоредбите за финансиране се показва в корист със средства, отпуснати за предизборната акция.

Част от тези средства бяха платени за мълчанието на две дами, които твърдяха, че Доналд Тръмп е имал извънбрачна връзка с тях в предишното.

Още преди встъпването си в служба Тръмп разгласи, че е напуснал всички длъжности, заемани в принадлежащата му „ Тръмп Организейшън “, с цел да ги трансферира под контрола на синовете си Доналд и Ерик. В същото време президентът не се отърва от фирмите си, защото това съгласно юристите би означавало да ги продаде на безценица, в ущърб на ползите на останалата част от фамилията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР