Манчестър Юнайтед спечели Купата на Лигата за шести път в

...
Манчестър Юнайтед спечели Купата на Лигата за шести път в
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед с първи трофей от 6 години

Манчестър Юнайтед завоюва Купата на Лигата за шести път в историята си. На финала “червените дяволи ” победиха Нюкасъл с 2:0. Те взеха решение мача в границите на 6 минути през първото полувреме. Каземиро (33) откри, а Маркъс Рашфорд (39) удвои и това останаха единствените попадения във финала на " Уембли ".
Революцията на Ерик загар Хаг към този момент дава резултати. В първия сезон на нидерландския ментор на “Олд Трафорд ” отборът към този момент стигна до трофей, който е първи за клуба от шест години насам. За " свраките " пък това бе първи сходен конфликт от 1999 година, когато изгубиха финала за Купата на Англия отново от Ман Юнайтед.
Още в първата минута Лорис Кариус игра с топката и това може би беше потребно за него, с цел да го успокои в първия му формален мач от близо две години. Той не беше усложнен при връщането от защитник и тази демонстрация бе призната с овации от почитателите на “свраките ”, които показаха поддръжката си към вратаря. При първата офанзива на Юнайтед секунди по-късно Рашфорд проби отляво и опита да откри съотборник, само че топката бе изчистена.
Нюкасъл на няколко пъти сподели какъв брой е рисков на контраатаки. Тимът на Еди Хау провежда две-три офанзиви, само че до удар не се стигна. В 13-ата минута се стигна и до първата действителна опция. Вегхорст получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля, само че ударът беше слаб и не затрудни Кариус. Германският пазач направи още едно елементарно избавяне малко по-късно след удар на Антони.
Битката за всяка топка беше сериозна. Бруно Гимараеш тормози почитателите на “свраките ”, защото се наложи да получава здравна помощ, само че се върна на терена. Малко по-късно играта бе спряна за няколко минути след тежък конфликт сред Шер и Лисандро Мартинес. След тази обстановка Нюкасъл сътвори прелестна опция да поведе. Сен-Максимен с финт отстрани Далот и стреля, само че Де Хеа направи ослепително избавяне.
Отговорът на “червените дяволи ” бе първият гол в мача. След центриране на Люк Шоу от фал Каземиро насочи с глава топката към мрежата. Имаше разглеждане с ВАР заради подозрения за засада, само че попадението бе прието. Тимът на Еди Хау опита да реагира и стигна до удар на Алмирон над вратата, само че бързо позволи втори гол. Рашфорд стартира офанзивата, тя мина през Вегхорст, който му върна топката на отлична позиция. Маркъс стреля, а рикошет в Ботман не остави шансове на Кариус и Ман Юнайтед поведе с два гола.
Нюкасъл можеше да понижи малко преди почивката. Прекрасно центриране на Трипиър бе засечено с глава от Дан Бърн, само че той прати топката около гредата. В добавеното време Вегхорст бе изведен на добра позиция. Нидерландецът се забави, само че по-късно насочи страховит удар от отдалеченост, който бе превъзходно отразен от Кариус.
На почивката Тен Хаг размени Далот с Уан-Бисака. Португалецът рано получи жълт картон и изпитваше някои проблеми против Сен-Максимен. Хау пък укрепи офанзивата, като пусна Александър Исак на мястото на Лонгстаф. Ман Юнайтед започва мощно втората част и в 47-ата минута стигна до добра опция. Рашфорд подаде на Фред, само че той стреля неопределено. Веднага по-късно удар на Антони не затрудни Кариус. Поредна офанзива на “червените дяволи ” не приключи с удар, откакто опит за подаване на Вегхорст бе блокиран.
Последва интервал, в който играта бе накъсана. “Свраките ” правеха опити да се върнат в мача, само че не успяваха да притиснат противника. Удар на Жоелинтон (68)  бе блокиран, само че топката се върна при него и той я насочи още веднъж към вратата, само че решителна интервенция на Лисандро Мартинес я спря. Малко по-късно Трипиър центрира рисково в наказателното поле, Де Хеа се намеси, а по-късно се оказа, че флагът за засада е вдигнат.
Тези обстановки активизираха “червените дяволи ”. Последва мощен удар на Рашфорд, който бе отразен от Кариус и изстрел на влезлия като запаса Забитцер, който прати топката над вратата. В 80-ата минута отборът на Тен Хаг имаше нова опция. При бърза офанзива Бруно Фернандеш опита да изведе Рашфорд, само че след рикошет топката отиде в ръцете на вратаря. Кариус трябваше да се оправя и с изстрел на Уан-Бисака. Две минути преди края на постоянното време Джейкъб Рамзи насочи страховит удар от отдалеченост, а Де Хеа изгледа топката, която мина на сантиметри от левия му дирек.
До края Де Хеа мазета удар на Жоелинтон с глава. В добавеното време пък Бруно Фернандеш пропусна прелестен късмет да направи триумфа на Ман Юнайтед типичен. При контраофанзива на “червените дяволи ” португалецът напредна, финтира защитник в наказателното поле и стреля вместо да подаде на съотборинк, а Кариус излезе и се намеси чудесно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР