Манчестър Юнайтед се класира за 1/16-финалите на ФА Къп, след

...
Манчестър Юнайтед се класира за 1/16-финалите на ФА Къп, след
Коментари Харесай

Евертън се бори срещу Манчестър Юнайтед, ала мястото на 1/16-финалите е за червените дяволи

Манчестър Юнайтед се класира за 1/16-финалите на ФА Къп, откакто реализира домашен триумф над Евертън с 3:1. Макар и турнирна борба, двата състава заложиха на най-хубавото в своите редици, което разреши да се получи здрав мач с положения пред двете порти.

Началото беше повече от положително за " алените дяволи ", които поведоха още в четвъртата минута посредством Антони. Бразилецът получи задължаващо подаване от Маркъс Рашфорд, след което съумя да преодолее Пикфорд.
 Бербатов: Вторият ми шампионски сезон с Манчестър Юнайтед е паметен
Бербатов: Вторият ми шампионски сезон с Манчестър Юнайтед е паметен

" Тогава станах и голмайстор на шампионата "

Десетина минути по-късно Евертън се върна в мача. Давид Де Хеа се намеси трагично в опит да почисти крайник остро подаване на близката му греда. В последна сметка кълбото мина сред неговите крайници, а при създалото се меле най-съобразителен се оказа Конър Коуди, разписал се за 1:1.
 Снимка 601616
Източник:

Втората част започва по противен метод за мениджъра на " карамелите " Франк Лампард. Младият експерт трябваше да извърши промяна поради тежката травма в глезена на Алекс Иуоби. Така той без време се наложи да бъде сменен от Абдулай Доукуре.

След като през първото полувреме се трансформира в воин, Конър Коуди влезе в ролята и на " грешника " в 52-ата минута. Маркъс Рашфорд проби по фланга, след което последва остро подаване. Бранителят на Евертън посегна да почисти, само че това се трансформира във съдбовен автогол в мрежата на Пикфорд.

Именно британският национал оставяше мърсисайдци в мача, като малко по-късно мазета по приказен метод изстрел от междинна отдалеченост на Бруно Фернандеш.
 Манчестър Юнайтед с първи трансфер за 2023 година
Манчестър Юнайтед с първи трансфер за 2023 година

" Червените дяволи " взеха вратар

Евертън отхвърляше да се съобщи, като изравни за повторно довечера. Радостта на " сините " обаче бързо беше потушена. Доминик-Калвърт Люин нямаше време да се зарадва изключително на попадението, откакто се прибегна до намесата на ВАР. Системата реши, че още в развиването на офанзивата техен състезател е бил в състояние на засада.
 Снимка 601617
Източник:

Ерик загар Хааг направи нужните смени, с цел да успокои темпа на игра, само че напрежение въпреки всичко не липсваше, като в даденото от съдията продължение Давид Де Хеа избави майсторски при удар в близкия му ъгъл, насочен от Грей.

Няколко офанзиви по-късно пробив на резервата Алехандро Гарначо приключи с неговото фаулиране в наказателното поле на Евертън. Реферът Дарън Инглънд не се поколеба да уточни дузпата, а Маркъс Рашфорд оформи крайното 3:1 с невъзмутимо осъществяване от бялата точка.
 Легенда на Юнайтед: Пиехме единствено когато празнувахме титли, а тогава това беше много постоянно
Легенда на Юнайтед: Пиехме единствено когато празнувахме титли, а тогава това беше много постоянно

Неманя Видич разкрива неща от кухнята на " алените дяволи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР