Малтийската полиция арестува десет заподозрени за убийството на журналистката Дафне

...
Малтийската полиция арестува десет заподозрени за убийството на журналистката Дафне
Коментари Харесай

Малта арестува десет заподозрени за убийството на журналистката Дафне Галиция

Малтийската полиция арестува 10 обвинени за убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, заяви министър председателят Джоузеф Мускат, представен от " Ройтерс ".

Решението идва съвсем два месеца откакто колата й бе взривена, до момента в който тя караше.

Всички обвинени са малтийски жители и множеството са с минали престъпни прояви, уточни министър председателят, без да даде повече детайлности. Полицията има 48 часа, с цел да разпита обвинените и да ги упрекна или освободи.

Каруана Галиция бе убита на 16 октомври. Тя имаше известен блог, в който разкриваше случаи на корупция по високите етажи на властта. Разследванията имаха за прицел премиера и други високопоставени фигури в Малта.

Миналата седмица участниците в делегацията на Европейския парламент, която посети Малта, с цел да изследва обвиняванията в корупция по високите етажи на властта, желаеха да им бъде обезпечена защита и обявиха, че някои депутати са получили смъртни закани.

Миналия месец европарламентът одобри резолюция, с която прикани Малта да укрепи върховенството на закона, а Европейската комисия да следи от близко страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР