Малта ще допуска на своя територия само хора, ваксинирани срещу

...
Малта ще допуска на своя територия само хора, ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Малта ще допуска на своя територия само ваксинирани срещу COVID-19

Малта ще позволява на своя територия единствено хора, имунизирани против COVID-19. Мярката ще влезе в действие в сряда, разгласи през днешния ден министърът на опазването на здравето Крис Фърн, представен от Ройтерс.

" Ние ще сме първата страна от Европейски Съюз, която ще направи това, само че би трябвало да защитим нашето общество ", заключи малтийският здравен министър на конференция.

Сега туристи могат да идват в Малта, в случай че са имунизирани против Коронавирус или показват негативен PCR тест за новия ковид, който предизвиква това инфекциозно заболяване. Малката островна страна в Средиземно море изисква към този миг наложителна имунизация единствено от английските туристи поради всеобщото разпространяване на разновидността Делта в страната им, отбелязва Ройтерс.

Броят на новите случаи на ковид в Малта се удвоява всеки ден от понеделник насам. Няколко дни през юни в страната не бе регистриран нито един новозаразен, само че през днешния ден броят им е 96.

Фърн обърна внимание, че растежът на новите случаи е обвързван най-много с задгранични туристи, които са показали негативен PCR, само че не са били имунизирани.

79 % от пълнолетните поданици на Малта са изцяло имунизирани. В страната с население от към половин милион души от началото на пандемията са регистрирани близо 31 хиляди случая на ковид. 420 индивида са умряли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР