Мълния е убила снощи мъж в софийския квартал Люлин 6,

...
Мълния е убила снощи мъж в софийския квартал Люлин 6,
Коментари Харесай

Мълния уби мъж в София, нямало гръмоотводи

Мълния е умъртвила нощес мъж в софийския квартал Люлин 6, а това е мотив експерти да изясняват през днешния ден, че няма изгода или въобще липсват гръмоотводи по постройките у нас.

За интонации от мълнията нощес мъж на място незабавно е извикан екип на Спешна помощ. Пострадалият е откаран към „ Пирогов ”, само че е умрял, директно преди бъде вкаран в противошоковата зала, заяви Нова телевизия.

На мястото, където е паднала мълнията, до късно е имало полиция, както и екипи на Спешна помощ, които са помагали на шокираните очевидци на нелепия случай.

„ Няма по какъв начин да разчитаме на това (предпазването – бел.ред.) прилежащите здания да ни защитят при гръмотевична стихия. Трябва да сме на закрито. Нито една от постройките в региона на случая няма настояща мълниезащита. Най-вероятно, когато е бил издигнат блокът е имало такава. През годините обаче се вършат поправки и част от тези мълниезащитни системи са унищожени ”, установи тази заран пред Нова телевизия специалистът по мълниезащита Радослав Калчев.

Той добави, че по време на гръмотевична активност е значимо човек да стои надалеч от дървета и стълбове. „ Не би трябвало да отваряме чадър. Краката би трябвало да са прибрани, тъй като мълнията се популяризира по земната повърхнина. Трябва оптимално бързо да се скрием някъде ”, сподели още Радослав Калчев.

През 2017 година мъж почина в лодката си в язовир „ Искър ”, ударен от гръмотевица по време на стихия. Преди дни овчар беше ударен от мълния над Благоевград, за благополучие той оцеля. През последния месец няколко къщи изгоряха, откакто бяха ударени от мълнии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР