Мълнии убиха 20 души в осем района на източния индийски

...
Мълнии убиха 20 души в осем района на източния индийски
Коментари Харесай

Мълнии убиха 20-има в Индия

Мълнии убиха 20 души в осем региона на източния индийски щат Бихар единствено за едно денонощие, заяви Би Би Си.

Още гръмотевична стихия със светкавици се предвижда в северните елементи на щата за сряда и четвъртък.

Главният министър на Бихар Нитиш Кумар помоли хората да следват деликатно препоръките на държавния орган за ръководство на бедствия.

Стотици умират в Индия всяка година при произшествия със светкавици по време на мусонни дъждове, предава Българска телеграфна агенция.

Една от посочените аргументи за огромния брой смъртни случаи е, че спрямо различен елементи на света, доста хора в Индия работят навън, което ги прави по-уязвими.

Във вторник министър Кумар разгласи обезщетение от 400 000 рупии ($ 5008) за фамилиите на всеки от умрелите.

Главният министър организира среща предходната седмица и изиска от държавни чиновници да конфигурират мълниеотводи във всички държавни здания, в това число учебни заведения и лечебни заведения, оповестява индийският вестник " Таймс ".

Географското състояние на щата го прави изключително предразположен на чести мълнии по време на мусоните, сочи отчет.

През февруари тази година Би Би Си заяви, че броят на светкавиците в Индия се е нараснал внезапно през последните години.

Сателитните данни, събрани от Индийския институт по тропическа метеорология, също демонстрират, че мълниите са се „ нараснали бързо “ сред 1995 и 2014 година

Индия записва повече от 18 милиона удара на мълнии сред април 2020 година и март 2021 година, съгласно изследване на Съвета за поощряване на устойчивите на климата системи за наблюдаване с нестопанска цел. Това е растеж от 34% по отношение на същия интервал през миналата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР